Miért titkolóznak a Népligetbe tervezett Fradi-plázáról?

A Fradi a hírek szerint 65.000 négyzetméteres sportcsarnokot és kereskedelmi központot szeretne építtetni a Népligetbe.

Fideszes források szerint a komplexumot Garancsi István egyik cége, a Market Zrt. építené. Garancsi a miniszterelnök barátja. Az övé a NAV online pénztárgépeihez SIM-kártyát szállító Mobil Adat Kft. is, érdekeltsége van az orosz földgázt zűrös utakon Magyarországra juttató svájci MET Holdingban, nemrégiben pedig telket vásárolt a XII. kerületi önkormányzattól az Alkotás utca és a Csörsz utca sarkán, hogy ott irodaházat építsen.

A 65.000 négyzetméteres komplexum építési költsége szakértők szerint 10 milliárd és 50 milliárd forint között lehet. A létesítmény a Népliget egytizedét foglalná el. A Népliget a főváros legelhanyagoltabb közparkja, még sokkal kevesebb pénz jut a fenntartására, mint az átlagos évi 150 forint / négyzetméter.

Kocsis Máté, a Fradi alelnöke, Józsefváros polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés tagja és annak önkormányzati és rendészeti tanácsnoka, a Fidesz budapesti elnöke, a Fidesz kommunikációs igazgatója ingerülten fogadta a Magyar Nemzet érdeklődését és ezt válaszolta a lapnak: „Simicska Lajos tulajdonában álló médiafelületeken megjelent hírekkel ellentétben a Népligetben nem épül pláza. A PM nevű liberális szervezet hazugságaira egyebekben nem kívánok reagálni”.

Ez nem rendes válasz: ha mondjuk “sport- és kereskedelmi centrum” néven építenek valamit, a nyilatkozó könnyen mondhatja, hogy nem plázáról van szó. A kérdés igazi és részletes választ érdemel, a környékbeliek és a magyar polgárok pedig azt, hogy az ilyen építkezési terveket megbeszéljék velük.

Like what you read? Give A mi adónk a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.