Acast värvar Framgångspodden och förstärker sin position på marknaden

Acast: For The Stories.
Acast
Published in
2 min readJan 31, 2022

--

Signeringen av Nordens största intervjupodcast driver ökade lyssningar och intäkter

Podcastbolaget Acast kan idag meddela att Nordens största intervju-och businesspodcast Framgångspodden, med över två miljoner lyssningar i månaden, väljer Acast som podcastpartner. Genom valet av Acast som plattform får podden nu tillgång till hela Acasts erbjudande med allt ifrån hosting och distribution till marknadsföring, formatutveckling och annonsförsäljning — vilket öppnar upp för nya intäktsmöjligheter som gynnar både podden och podcastplattformen.

Sedan 2015 har entreprenören och poddskaparen Alexander Pärleros intervjuat över 500 intressanta personligheter, kändisar och makthavare i succéformatet Framgångspodden. Under 2022 siktar Pärleros på att tillsammans med Acast bryta ny mark i Norden genom att utveckla och stärka upp sitt format ytterligare med en större bredd av nordiska och internationella gäster, nya spännande segment och mer kreativa varumärkessamarbeten för att attrahera en bredare publik.

Alexander Pärleros från Framgångspodden säger: “2021 har varit ett fantastiskt år för Framgångspodden och nu när vi har ingått i ett partnerskap med Acast — och teamet kring podden har vuxit sig både större och starkare — ser vi fram emot att nå helt nya höjder tillsammans under 2022. Acast besitter en otrolig kompetens för att hjälpa oss nå dit och vi ser mycket fram emot att fortsätta utveckla formatet och ytterligare skala upp för att skapa ännu mer värde för lyssnarna tillsammans med dem.”

Nyligen ökade Acast sin katalog till 35 000 shower globalt och med denna signering hostar podcastplattformen numera majoriteten av poddarna som befinner sig på topp tio-listan av kommersiella poddar i Sverige enligt Poddindex. Detta gör Acast till den ledande kommersiella aktören med en majoritet av lyssningarna på den svenska marknaden.

“Detta är en stor seger för oss som bolag och ett bevis på att vårt erbjudande gentemot kreatörer fungerar och är rätt. Inte nog med att Framgångspodden kompletterar vår existerande portfölj inom business-segmentet för svenska annonsörer, podden bidrar även till en enorm tillväxt i vår katalog av shower och genererar miljontals nya lyssningar till nätverket vilket i sin tur bidrar till större intäktsmöjligheter.” säger Frida Klevemark, innehållschef på Acast i Sverige.

--

--