Isplati li se oglašavati tijekom središnjih informativnih emisija na TV-u?

AdScanner
adscanner
Published in
2 min readJan 15, 2020

--

Nije nepoznanica kako su gledatelji u Hrvatskoj još uvijek povezani sa središnjim informativnim emisijama, naime, više od polovice kućanstava prisutnih pred televizorom u periodu od 18:30 do 20:20 gleda upravo jednu od tih emisija. Upravo je period od 18:30 do 20:20 jedini period u danu kada je gledanost triju glavnih nacionalnih kanala (HRT1, RTL Televizije i Nove TV) značajnije iznad svih ostalih kanala zajedno.

Zakonska ograničenja vezana za oglašavanje unutar informativnog programa čine taj prostor još vrjednijim, kako za oglašivače, tako i za televizijske kuće.

Uzimajući u obzir navedeno, središnje informativne emisije su savršeno mjesto za oglašavanje proizvoda široke potrošnje. Oglašivači poznaju svoju publiku, stoga i ne čudi kako 50% oglašavanja tijekom središnjih vijesti čine upravo proizvodi široke potrošnje. — S obzirom da nam je pitanje u naslovu isplati li se oglašavati za to vrijeme, mislim da bi bilo bolje staviti da je to dobro vrijeme za oglašavanje općenito a to su, poznavajući svoju publiku najviše prepoznali oglašivači proizvoda robe široke potrošnje te bi i drugi sigurno imali benefita od oglašavanja u to vrijeme.

Ako ste zainteresirani za još vise saznanja o informativnim programima te mogućnostima oglašavanja, javite nam se:

Maša Topić, Product Manager Audience Data, mtopic@adscanner.tv

About AdScanner:

AdScanner is a Croatian marketing technology startup that provides big data solutions for leading-edge TV business models. Founded in 2012, AdScanner is active in Croatia, Austria, Germany, Bulgaria and Serbia. It has implemented a proprietary algorithm for automated video recognition, while developing its own Rapid Data Vectoring technology, collecting and integrating advanced TV audience data across a variety of TV platforms. For more information, follow AdScanner at twitter.com/adscannerdata, medium.com/adscanner and adscanner.tv.

--

--

AdScanner
adscanner

👁🧲 Enriching the TV ecosystem through data-driven approaches.