Top 10 TV report aktivnosti na hrvatskom TV tržištu u veljači 2017: maloprodajni lanci dominiraju ranking najaktivnijih brandova


Iako se Kinder istaknuo kao lider po broju emitiranih spotova u mjesecu veljači, maloprodajni lanci ostvaruju bolje rezultate u realizaciji samih kampanja. Pogledamo li najgledanije emisije i kanale, sam vrh zauzimaju RTL (Pirati s Kariba) i Nova TV (Dnevnik).


O nama:

Kompanija AdScanner trenutno je prisutna na četiri tržišta (Hrvatska, Austrija, Njemačka i Bugarska) i pruža rješenja za praćenje i analizu gledanosti na Pay TV platformama, praćenje i analizu komercijalnih aktivnosti. Razvili smo jedinstveni algoritam za automatsko prepoznavanje TV spotova. Svim emitiranim spotovima pripisuje se odgovarajuća katogorizacija (industrija, kategorija, potkategorija, oglašivač, brand, product, claim).

U Republici Hrvatskoj trenutno radimo monitoring televizijskog sadržaja na nacionalnim kanalima, a u narednom razdoblju usluga će biti proširena i na najgledanije Pay TV kanale.

AdScannerov sustav integracije podataka o televizijskoj gledanosti i komercijalnim aktivnostima ima za cilj optimizirati vlastite strategije, pratiti aktivnosti konkurencije, povećati transparentnost i ubrzati cijeli sustav. Cilj nam je omogućiti krajnjem korisniku pristup podacima u najkraćem mogućem roku, gotovo u realnom vremenu.

Glavni proizvodi kompanije AdScanner:

BUZZ: sustav alarmiranja prema unaprijed definiranim parametrima. Korisnik je u mogućnosti postaviti BUZZ ukoliko se npr. pojavi nova reklama konkurentne kompanije, ukoliko vlastita/konkurentna kampanje dosegne određeni KPI (XRP, RCH, AIR). Obavijest se automatski šalje na mail s mogućnošću pregledavanja i preuzimanja spotova i storyboarda.
IZVJEŠĆA: U potpunosti prilagođena potrebama i zahtjevima naručitelja.
TV RADAR: Dashboard za analizu komercijalnih aktivnosti na televiziji s mogućnošću pregleda i preuzimanja videa i storyboarda svih emitiranih televizijskih spotova.
MARKETING COCKPIT: Dashboard pruža mogućnost dubinskih analiza. U sustavu su integrirani interni podaci (podaci o TV gledanosti, podaci o komercijalnim aktivnostima), eksterni podaci (vremenska prognoza, google trendovi), te podaci klijenta (medija plan, podaci o prodajnim aktivnostima, financijski podaci).

Zainteresirani? Bilo bi nam zadovoljstvo uživo Vam predstaviti naša postojeća rješenja i upoznati Vas s inovacijama na kojima trenutno radimo.

Sanja Kasumović