Що таке “алайнмент”, і чому він важливий для вашої команди?

Yuriy Koziy
agiledrive
Published in
2 min readFeb 2, 2017

Я досі не знайшов кращого відповідника слову alignment, ніж “злагодженість”. Але навіть воно на 100% не передає зміст. Тому довелось вигадати метафору, яка описує цей “алайнмент”.

Вчора довелось серед ночі в темній кімнаті шукати зубний крем для малюка. Знаєте, такий магічний крем, яким мастять ясна “годовасікам”, щоб їх перестали боліти зубки, що прорізаються.

Чому в темній кімнаті? Малюк немотивовано кричить — мама з татом вшоці, от я спросоння і не здогадався, що можна ж світло включити! :)

Так-от, в повністю темній кімнаті, було непродуктивно і нерезультативно шукати той крем навпомацки. Коли ж увімкнув світло, то швидко (по оптимальній траекторії) його знайшов.

Misalignment — by Henrik Kniberg

До чого це я? Хочу провести паралель із лідерством.

Часто команда діє навпомацки, не усвідомлюючи, що вони шукають і, відповідно, не мають впевненості, що вони прямують у вірному напрямку (наче я із тим злощасним кремом). Зовні це може виглядає наступним чином: лідер впевнено розповідає команді, що (і як) їм необхідно робити, а члени команди при цьому розгублено кліпають очима, або опускають погляд в підлогу, і врешті-решт погоджуються з ним (щоб тільки він відчепився).

Alignment (або рівняння команди на цілі бізнесу) — одна з базових речей, які повинен забезпечити лідер. Іншими словами — прозорою комунікацією максимально “освітити” територію навколо команди і серією відкритих запитань уточнити: Як учасники команди розуміють цю ціль? Як, на їх думку, цю ціль можна досягнути оптимальним чином? Що/хто може їм допомогти в цьому досягненні?

Alignment — by Henrik Kniberg

Як перевірити себе? Якщо вам здається, що ваші люди/команди в певних ситуаціях діють не так, як ви цього очікуєте, то проблема — не в них, а скоріш за все, у недостатньому алайнменті.

Як забезпечити алайнмент команди на цілі бізнесу? В Скрамі є достатньо інструментів для цього — ціль спринта, критерії готовності, візуальні радіатори, цикли зворотнього звязку тощо. Описати в деталях кожен з них — це окрема стаття. Приходьте 16 березня на курс Agile & Lean для не-ІТ бізнесу, поговоримо про це детальніше.

--

--

Yuriy Koziy
agiledrive

Organizational Consultant, Managing Partner @ agiledrive