Co-Libry informeert haar gebruikers over de luchtkwaliteit van een woning met aircheckr

Co-Libry heeft succesvol aircheckr geïntegreerd in haar website. Voor elke woning die te koop of te huur wordt aangeboden, wordt de relevante luchtkwaliteitsinformatie gegeven. Co-Libry is al langer een koploper in het optimaal informeren van haar gebruikers. “In tijden van open data en big data in het algemeen, is het aanbieden van relevante informatie erg belangrijk. Dit zien we ook in de vastgoedwereld. Steeds meer kopers en huurders willen zoveel mogelijk informatie over de woning en regio waar ze potentieel zullen wonen.” zegt Wendy Geeraert, mede-oprichtster en CEO van Co-Libry.

Bezoekers van Co-libry worden correct geïnformeerd over de luchtkwaliteit van elke woning die ze bekijken.
“In tijden van open data en big data, is het aanbieden van relevante informatie erg belangrijk. Dit zien we ook in de vastgoed-wereld.”

Duidelijke informatie over luchtkwaliteit is mogelijks belangrijke informatie voor bezoekers van een onroerend goed website. Mensen die op het punt staan een cruciale beslissing te nemen “Waar te leven in de volgende 30 jaar?”, denken ook na over de impact van deze keuze op de gezondheid van zichzelf en hun kinderen. “Uit onderzoek bij onze gebruikers is gebleken dat de luchtkwaliteit een parameter is die ze graag raadplegen tijdens hun zoektocht”, weet Wendy Geeraert.

“Uit onderzoek bij onze gebruikers is gebleken dat luchtkwaliteit een parameter is die ze graag raadplegen tijdens hun zoektocht.” (Wendy Geeraert, CEO Co-Libry)

Wie is Co-Libry? Co-Libry is een reizende ster in de vastgoedsector in Vlaanderen. De Co-libry zoekrobot is als enige in zijn soort in staat om gigantisch veel data te capteren en verwerken. Deze data stelt dat Co-libry in staat is om veel sneller en betere aanbevelingen te doen. Want uiteindelijk willen ze maar 1 ding, jouw perfecte thuis vinden. Check het zelf op co-libry.com


Air pollution causes 467.000 deaths in Europe each year. Once a silent and underestimated killer, it is now recognized as the single biggest environmental health risk. But there is hope. Scientific research has shown that reducing your exposure to air pollution is effectively helping. But how to do that? aircheckr provides detailed outside air quality information and tools needed to effectively reduce your exposure. It empowers people to actively or passively make better decisions and take actions in order to breathe better air. People are no longer defenceless. Improving the air at home/office or car, or reducing your exposure during biking or exercising is now possible. Together with its partners, aircheckr is working hard to integrate air quality information into a wide range of services, applications or devices.

You want to try aircheckr yourself? Check www.aircheckr.com or even better sign up here.