Verint Apac Engage 2024 Etkinliği

Sinan Yesilyayla
Akbank Teknoloji
Published in
3 min readMay 3, 2024

Akbank Teknoloji’yi temsilen katıldığım, Tayland’da gerçekleşen “VERINT APAC Engage 2024” etkinliğindeki izlenim ve edinimlerime gelin beraber bakalım.

“VERINT APAC Engage 2024” etkinliği, iletişim merkezi ve müşteri deneyimi profesyonellerine yönelik bölgenin en büyük konferansıdır. Bu konferansın Verint iş ortakları ve müşterilerle birlikte yapılması ayrı bir sinerji yaratmaktadır.

Etkinlik boyunca, bilgilendirici, eğitici ve eğlendirici oturumlarla dolu yoğun bir gündem vardı. Kokteyl resepsiyonu, gala yemeği ve tropikal bir mekan eklenince, gerçekten muhteşem bir etkinliğe katılmış oldum.

Konferansta en çok vurgulanan ve en çok ilgi çeken konular, hiç şüphesiz bulut çözümleri ve yapay zeka kullanımlarıydı. Yapay zeka destekli botların geleceği şekillendireceğine dair ortak bir kanaat vardı ve bu fikre katıldığımı fark ettim. Bu konferansta yanılmadığımızı anladım.

Buluta geçiş konusunda tüm iletişim merkezini taşımaktan hepimizin çekindiği, endişeleri olduğu muhakkak. Ancak Verint’in bu konudaki yaklaşımı ve çözümü, bu endişeleri hafifletiyor. Verint ile her şeyin buluta taşınması gerekmediğini görmek önemli.

Verint’in açık platformu, telefonunuz da dahil olmak üzere, teknolojinizin bir kısmını şirket içinde tutarken, bulut özelliklerinden yararlanmanızı kolaylaştırıyor, hatta yapay zeka destekli botları mevcut altyapınıza ekleyerek bulutun avantajlarını görmeye başlamanıza olanak tanıyor. İşte size birkaç bot örneği;

Scoring Bot ile manuel çaba harcamadan performans öngörüleri elde etmek, daha etkili performans yönetimi ve koçluğu yapmak mümkün oluyor.

Data Insights Bot ile verilerimizdeki anormallikleri, eğilimleri ve korelasyonları ortaya çıkarabiliyoruz. Grafikler ve tablolar ile anlaşılması kolay görsel-işitsel açıklamalar üretebiliyoruz.

Interaction Transfer Bot, Akıllı Sanal Asistanlar olarak çok çeşitli müşteri sorgularını karşılayabiliyor.

“Üzgünüm, anlamıyorum” ifadesi geçmişte kaldı…

Çözümler açık ve satıcıdan bağımsız.

Telefon altyapılarımızı şirket içinde veya bulutta tutma esnekliğimiz var.

İstenilen ACD seçilebilir ve aynı zamanda API’ler yardımı ile çeşitli CRM sistemleri ile entegrasyonu mümkün.

Ücretsiz yatırım getirisi (ROI) ve toplam sahip olma maliyeti (TCO) tahmin edilmesi sayesinde geçişin maliyetleri nasıl azaltacağı kolaylıkla analiz edilebilir.

Sorunlar değişti. Çözümlerin de değişmesi gerekiyor.

Dijital dönüşüme uyum sağlamak gerekiyor ancak sınırsız kaynaklara sahip değiliz. Geleneksel IVR yerine ne koyabiliriz? Yeni bir çözüm mü buluyoruz yoksa?

Ek iş gücü maliyeti olmadan müşteri deneyimini geliştirmek mi istiyoruz ve iletişim merkezinde bu tür özellikler özellikle zorlayıcı mı? Karşınızda, Synthesia AI:

“Merhaba, ben Özlem! Ben tamamen yapay zeka tarafından yaratılmış bir yapay zeka avatarıyım.“

Yazılarınızı videoya çevirin, hem de 1 dakika kadar kısa bir sürede ve de 130 dilde mevcut.

Sonuç olarak, teknolojinin geldiği ve gelecekteki yönleri hakkında dünya genelinden gelen temsilcilerle aynı anda bilgiye ulaşmak şahsım ve Akbank adına benzersiz bir fırsat oldu.

Altyapımızda kullanılan Verint sisteminin etkin kullanımı ve geliştirilmesinde izleyeceğimiz stratejileri belirleme konusunda çok faydalı bilgiler edindim.

Umarım bir sonraki konferansa müşteri deneyimimizi iyileştirmek adına yaptıklarımızı tüm katılımcılara aktarmak üzere katılmış oluruz. Bir sonraki yazımda bunları anlatmak üzere…

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…

--

--