Şirket Kurmadan Önce Bunu Okuyun

Can Ozer
Amerika’da Şirket Kurmak
3 min readApr 6, 2022

Merhaba, bu yazıda Amerika’da LLC şirket kurmak isteyenler için yeni gelişmeler hakkında bilgi vereceğim.

Blog yazılarını hazırlamaya başladığımız günden bu yana genellikle herkes Incfile ile şirket kurmayı tercih ediyordu. Lakin son gelişmelerden sonra artık NorthWest ile şirket kurmak daha mantıklı olduğu için bu yazıyı hazırlıyorum.

Neden Incfile yerine NorthWest ile şirket kurmalıyız?

Incfile, Wyoming’deki şirketi için “30 N Gould St” adresini kullanan kişilere artık Registered Agent hizmeti vermeyeceğini bildirdi. Bizim adres aldığımız Sasquatchmail firması ise bize sadece bu adresi sağlıyor. Lakin problem adreste değil. Bu yüzden artık NorthWest ile şirket kurmak daha mantıklı.

Eğer Incfile’da Wyoming eyaletinde bu adresi kullanarak şirket kurarsanız bir süre sonra size email gelecek ve adresini değiştirmenizi isteyecekler. Farklı bir fiziksel adres sağlamanın bir yolu yok. Bu yüzden Registered Agent değiştirmeniz gerekecek.

Bunlarla uğraşmak yerine direk şirketiniz NorthWest ile kurabilirsiniz. NorthWest’in websitesine normal bir şekilde girerseniz Wyoming’de şirket kuruluş fiyatının $325 olduğunu göreceksiniz. Ama benim size sağladığım referans linkimi kullanırsanız fiyat sadece $139 olacak. Yani $186 daha uyguna şirketi kuracaksınız. Aşağıdaki resimde fiyatı görebilirsiniz.

Indirimli Referans Linkim: https://bit.ly/NorthWestTR

NorthWest ile nasıl şirket kurulacağını merak ediyorsanız daha önce yazdığım blog yazısını okuyarak kendi şirketinizi kurabilirsiniz.

LLC şirket için banka hesabı nasıl açılır?

LLC şirketinizi kurup, EIN numaranızı aldıktan sonra şirket bilgilerinizi kullanarak banka hesabı açabilirsiniz.

Mercury Bank

Mercury’de şu an itibariyle uluslararası şirket sahiplerinin başvurularını bekleme listesine alıyor. Başvuru sonucunun açıklanması birkaç haftayı bulabileceğini söylüyorlar. Mercury’nin en büyü avantajı, 0 kesinti ile ABD’den Türkiye’ye para transferidir. Hatta Mercury’de hiçbir ücret ve kesinti yoktur. Mercury için pasaport gerekmektedir.

Mercury’den hesap açacaksanız referans linkimi kullanabilirsiniz: https://bit.ly/Mercury-Bank

Brex Bank

Brex son birkaç aydır bütün başvuruları otomatik reddediyor. Eğer başvurunuz reddedilirse, Brex ekibi ile iletişime geçip inceleme talep edebilirsiniz. Brex’in avantajı oldukça fazla. Brex hakkında daha fazla bilgi için hazırladığım videoyu izleyebilirsiniz. Brex için pasaport gerekmektedir.

Brex’den hesap açmayı düşünüyorsanız videoyu izleyerek başvurabilirsiniz ama başvuru süreçlerini güncelledikleri için bazı kısımlar güncel değil. Ayrıca bonus almak için video açıklamasındaki referans linkinden kayıt olabilirsiniz.

RelayFi

RelayFi, Mercury gibi bir banka lakin artık Türk kullanıcılara hesap açmamaya karar vermişler. Bu yüzden hesap açmak artık mümkün değil.

Alternatifler

ABD şirketiniz için Payoneer Business ve Wise Business hesabı açabilirsiniz.

Wise Referans Linki: http://bit.ly/transferwiseTR

Payoneer Business: https://bit.ly/Payoneer-Business-US

ABD Telefon Numarasını Vyke Uygulamasından Alın

Önceki yazılarımızda TalkU adlı uygulamadan ABD numarası alabileceğinizden bahsetmiştik. Lakin TalkU uygulamasındaki numaralarda çok fazla spam aramalar gerçekleşiyor, bu da oldukça rahatsız edici. Bunun yerine Vyke uygulamasından numaranızı alabilirsiniz. TalkU fiyatı yıllık $25-$30 civarında iken Vyke uygulamasında fiyatlar yıllık $16.

Vyke uygulamasını telefonunuza indirin ve TR numaranızı kullanarak giriş yapın. Ardından telefon numarası için ülke ve eyalet seçin ve ödemeyi yapın. Ödemeyi sadece Apple Pay ve Google Pay ile yapabilirsiniz. Ödeme yaptıktan sonra Vyke uygulamasının ana sayfasında telefon numaranızı görebilirsiniz.

Apple Store: https://apps.apple.com/us/app/vyke-second-phone-number/id1061569723

Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vyke.vtl&hl=tr&gl=US

Amerika’da Şirket Kurulum Hizmeti

2022 itibari ile Legal Wise websitemizi yayına aldık.

Legal Wise ile girişimcilere ABD’de şirket kurulumu hizmeti veriyoruz. Şirket kuruluşundan, banka hesap açılışına kadarki olan bütün süreçte yardımcı oluyoruz.

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için Whatsapp üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp

Amerika’da şirket kuruluş süreçleri hakkında sorularınızı bana telegram üzerinden sorabilirsiniz.

Disclosure: This post contains affiliate links. If you use these links to buy something we may earn a commission. Thanks.

--

--

Can Ozer
Amerika’da Şirket Kurmak

Yurtdışı Şirket Kurulumu - Yatırım Yoluyla Vatandaşlık ve Oturum İzni - ozerx.com