Πώς να προγραμματίζεις τα Posts σου στο Instagram

Antonis Spyridakis
Antonis Spyridakis
Published in
3 min readJun 5, 2018

This article originally published on grow-digital.gr

Οι εταιρείες που ακούν τους πελάτες τους και λαμβάνουν υπόψιν τις γνώμες και τις ανάγκες τους, είναι εκείνες που κόβουν πρώτες το νήμα στο μαραθώνιο των επιχειρήσεων.

Έτσι και το Instagram μετά το αίτημα 9 εκατομμυρίων πελατών προέβη σε μια σημαντική ανακοίνωση τον περασμένο Μάρτιο.

Όλοι οι Social Media Managers είναι τώρα σε θέση να προγραμματίζουν και να δημοσιεύουν posts στα εταιρικά Instagram accounts που διαχειρίζονται με ευκολία και ασφάλεια.

Το ΑPI του Instagram είναι πλέον ανοικτό για όλους τους Facebook Marketing και Ιnstagram partners.

Oι Social Media Managers που χρησιμοποιούν λογισμικά για τον προγραμματισμό και τη δημοσίευση posts στα κοινωνικά δίκτυα μπορούν πλέον να προγραμματίσουν direct posts για το Instagram μέσω των λογισμικών αυτών.

Ποια είναι τα οφέλη για τους busy Social Media Managers;

  • Εξοικονόμηση χρόνου (φαντάσου να διαχειρίζεσαι πολλαπλούς λογαριασμούς στο Instagram και να πρέπει να κάνεις upload το περιεχόμενο manually).
  • Αύξηση της παραγωγικότητας.
  • Σταθερότητα στη δημοσίευση posts στο Instagram (έρευνες έχουν δείξει ότι το κλειδί για το growth ενός λογαριασμού στο Instagram είναι η σταθερότητα).
  • Δημιουργία περιεχομένου και προγραμματισμός μέσω του Desktop (σκέψου την τελευταία φορά που ήσουν στο Desktop και έπρεπε να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου για να ανεβάσεις περιεχόμενο στο Instagram. Δεν σου αποσπάει την προσοχή; Επίσης φαντάσου όλες εκείνες τις φωτογραφίες και τα videos που δεν έχεις στο κινητό σου και θες να τις ανεβάσεις στο εταιρικό σου Instagram.

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σου όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να προγραμματίζεις και να δημοσιεύεις περιεχόμενο για το Instagram από το Desktop σου με ευκολία και ταχύτητα.

Scheduling direct posts vs. Scheduling reminders

H ανακοίνωση για τον προγραμματισμό direct posts αφορά τις 25 εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως που χρησιμοποιούν το Instagram για την ψηφιακή τους παρουσία. Τι σημαίνει αυτό; ότι από έναν προσωπικό λογαριασμό δεν είσαι σε θέση να προγραμματίζεις direct posts.

Scheduling Direct Posts

Τι είναι όμως το Direct Post; Το direct post είναι εκείνο που μπορείς να προγραμματίσεις για το Instagram και να δημοσιευτεί χωρίς να λάβεις ειδοποίηση στο smartphone σου από το third party app που χρησιμοποιείς. Φαντάσου να έχεις προγραμματίσει ένα post για τις 11 και να μην έχεις internet connection στο smartphone σου. Θα δημοσιευτεί το post στις 11; Προφανώς και όχι.

Scheduling Reminders

Έχεις προσωπικό λογαριασμό στο Instagram και θες να εξοικονομήσεις χρόνο για τον προγραμματισμό των posts σου; Μπορείς μεν να προγραμματίσεις post μέσω third party Social media management λογισμικά όπως το Buffer (αγαπημένο μου εργαλείο) αλλά θα λάβεις κάποιο reminder πρώτού δημοσιευτεί το post σου στο Instagram ή πριν ολοκληρώσεις τη διαδικασία μέσα στην εφαρμογή του Instagram.

Πώς να προγραμματίσεις direct posts μέσω Social Media Management Software;

Για να μπορείς να προγραμματίσεις direct posts θα πρέπει να μετατρέψεις τον προσωπικό σου λογαριασμό σε εταιρικό (business). Θα μου πεις τώρα, πώς μπορώ να το κάνω αυτό; Μην ανησυχείς, σε γλύτωσα από Google Search. Πρωτού όμως κάνεις το switch θα πρέπει να διαθέτεις ένα Facebook Business page με το οποίο θα συνδεθεί ο λογαριασμός σου στο Instagram. Εδώ λοιπόν μπορείς να βρεις πως μπορείς να κάνεις το switch από personal σε business account.

Τι μπορείς να προγραμματίσεις direct μέσω Social Media Management Software (Buffer, Hootsuite);

Mπορείς να προγραμματίσεις μονές φωτογραφίες σε εταιρικούς Instagram λογαριασμούς. Αξίζει να αναφερθεί ότι μπορείς να κάνεις mention κάποιον από το community στο caption της φωτογραφίας. Δεν μπορείς όμως να προσθέσεις τοποθεσία στο post.

Για ποια posts πρέπει θα λάβεις reminder πρίν τη δημοσίευση στο Instagram;

  • Τα posts που προγραμματίζονται για προσωπικούς λογαριασμούς στο Instagram
  • Videos
  • Πολλαπλές φωτογραφίες (multiple photos)

Τώρα είσαι σε θέση να ξεκινήσεις να προγραμματίζεις είτε τα posts της επιχειρήσης σου ή τα posts του προσωπικού σου λογαριασμού στο Instagram.

Αν με ρωτούσες ποιο software θα σου πρότεινα για Instagram Social Media Management, θα σου έλεγα το Buffer. Γιατί; Έχει πολύ φιλικό και απλό interface. Όμως μέσω της δωρεάν edition δεν μπορείς να απαντήσεις σε σχόλια και σε direct messages.

Για engagement με το community σου στο Instagram σου συνιστώ το Hootsuite, όπου μπορείς να απαντήσεις σε σχόλια και σε direct messages.

Τώρα είσαι έτοιμος να μεγαλώσεις την κοινότητα του brand σου στο Instagram. Aλήθεια τι τύπο περιεχομένου σκοπεύεις να προγραμματίσεις για το Instagram; που Θα χαρώ πολύ να το μοιραστείς μαζί μου στα σχόλια.

Θα χαρώ επίσης πολύ να μου πεις γεια στο Facebook | Instagram | LinkedIn

--

--