APIKA-projektin kuulumisia

Kuvakaappaus 2016-12-15 19-06-55

APIKAsta on julkaistu uusi versio osoitteessa: https://apika.digipalvelutehdas.fi. Edelliseen APIKA-versioon verrattuna tässä versiossa voi valita, haluaako ainoastaan lisätä rajapinnan katalogiin vai julkaista rajapinnan katalogissa sekä käyttää rajapinnan hallintaa. Tämä mahdollistaa se, että organisaatiot voivat käyttää omaa rajapintojen hallintatyökaluaan, mutta silti promota rajapintaansa APIKAssa. Jos taas rajapinnan omistaja haluaa käyttää rajapinnan hallintaominaisuuksia, rajapinnan voi yhdistää välityspalvelimeen rajapinnan profiilisiivulla.

Parannettu swagger tuki

Swagger-tukea on paranneltu. Jos rajapinnan omistaja lisää Swagger-tiedoston, se näkyy rajapinnan profiilisivulla. Kun Swagger-dokumentti on lisätty, kehittäjät voivat ladata dokumentin perusteella luotavan SDK:n valitsemallaan ohjelmointikielellä.

Organisaationäkymä

APIKAn kehitystyössä on kahden ensimmäisen sprintin aikana keskitytty organisaatiotuen rakentamiseen. Tavoitteena on luoda organisaatiosivu, joka kootusti esittelee organisaation rajapinnat. Tätä sivua voi käyttää esimerkiksi organisaatioiden rajapintojen promoamiseen. Lisäksi on paranneltu analytiikkanäkymää ja rajapintojen elinkaaren näyttämistä. Tarkoituksena on, että rajapintakatalogia voi esimerkiksi filtteröidä niin, että siinä näkyvät ainoastaan tuotannossa olevat rajapinnat.

Tulossa

Jotta rajapintojen omistajat voivat auttaa kehittäjiä muutenkin kuin julkaisemalla rajapintadokumentaationsa, toteutamme mahdollisuuden julkaista muutakin sisältöä rajapintaprofiilissa. Sisältö voisi olla esimerkiksi WordPress-blogipostauksia tai Slideshare-esityksiä.

Projektissa paiskitaan töitä myös tukeaksemme useampaa kuin yhtä rajapintapalvelinta. Jo nyt ylläpitäjillä on mahdollisuus lisätä useampi kuin yksi API Umbrella APIKAan.

APIKA-projektin aikana tehdään myös tutkimustyötä. Ensimmäisenä tutkimuskohteena on OAuth ja millaisia muutoksia OAuthin-autentikoinnin tukeminen vaatisi API Umbrellaan.

Osallistu ja testaa

Käy testaamassa ja lisää oma rajapintasi APIKAan! Tukea saat APIKA Support –kanavalta (https://digipalvelutehdas.slack.com/messages/apika_support/) Digipalvelutehtaan Slackissa. Digipalvelutehdas Slackiin voi liittyä omatoimisesti osoitteesta: https://digitehdasinvite.herokuapp.com/