House in Gokurakuji | Naoya Kawabe Architect & Associates

I move from Kamakura Station to the residential area by a train. I pass through the small tunnel covered by trees. Then I appear in many places of green preserved in the mountain. I go down the station, and a flat way spreads out. A site looks like the valley along the slant when I go up the slope of the immediate slant.

Because the frontal road is a dead end, there is little traffic. The sound of the wave to hear stimulates the five senses subtly by a fragrance and the direction of the wind of the tide. When I came for the first time, I thought of a slope and green and the sea connected continually from the ground. I wanted to make a building which was connected to the remote sea while having these topography and scenery and relation.

Architects : Naoya Kawabe Architect & Associates

Location: Kamakura, Kanagawa, Japan

Discipline: Architecture

Construction Year: 2013

Program: Housing

Photographer: Shinkenchiku-sha


Originally published at arcdog.com.

Like what you read? Give ArcDog a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.