10 reguli de aur pentru un design corespunzător al procesului de afaceri digital

Beck et al. România
Mar 24 · 2 min read

Baza fiecărui proiect de optimizare a proceselor este un design bine gândit. Dumneavoastră profitați de întregul potențial oferit de designul proceselor?

Aflați acum răspunsul, în funcție de aceste 10 reguli de aur!

  1. Determinați în avans dacă procesul digital presupune să fie disponibil în mai multe limbi.

Multilingvismul este un aspect cheie în implementare. Recomandăm încorporarea mesajelor în fiecare dintre limbile utilizate.

2. Creați procese astfel încât să poată rula și pe alte servere/browser-e.

Este adesea necesar ca procesele digitale să funcționeze între sisteme. Prin urmare, are sens crearea proceselor în așa fel încât să poată rula și pe alte servere, cu parametri diferiți.

3. Creați documentația ce descrie în totalitate fluxurile de lucru.

Documentația este deosebit de importantă pentru designerii de proces care trebuie să implementeze schimbări viitoare sau preiau proiecte de la altcineva.

4. Aplicați liniile de cod.

Fiecare limbaj de programare recomandă instrucțiuni de cod pentru a ușura citirea codului sursă, menținerea și dezvoltarea. Prin urmare, urmărirea recomandărilor de standarde PHP este relevantă (de exemplu vizitați https://pear.php.net/manual/en/standards.php).

5. Testați procesele extinse în simulator.

Înainte de a activa un proces, testați fiecare pas, pe larg. Acesta include, de exemplu, fluxul de date pentru următorii pași, activități din sistem, condiții ale regulilor și scripturi.

6. Folosiți doar contul propriu. Lucrați doar cu un cont personal, altfel nu este clar cine a făcut anumite modificări și auditul devine dificil.

7. Validați datele introduse de utilizator și verificați plauzibilitatea.

Datele introduse de utilizator trebuie să fie validate și verificate pentru a fi plauzibile, inclusiv câmpurile precum data, adresa IP sau adresa de e-mail (conține punct, semn @, domeniul). Acest lucru se poate face, de exemplu, cu expresii în casetele de dialog de sub Validare sau cu înscripturi personalizate.

8. Creați propriile scripturi pentru mesaje de eroare.

Utilizatorii ar trebui să fie avertizați cu privire la erorile de introducere cu un mesaj util.

9. Acordați atenție experienței utilizatorului.

Ar trebui să coordonați îndeaproape designul procesului cu angajații care vor lucra cu acesta. Orientarea spre dorințele lor și o asistență atentă îmbunătățește experiența utilizatorului.

10. Construiți procesele logic și coerent.

O grafică de proces ar trebui să ofere o imagine de ansamblu, semnificativă a procesului digital de afaceri. De aceea, întotdeauna asigurați conexiunile logice reprezentate grafic și autonomia proceselor.

Recomandăm optimizarea proceselor cu soluția JobRouter deoarece permite personalizarea proceselor digitale în funcție de nevoile fiecărei companii.

Beck et al. România

Partenerul tău în digitalizarea afacerii.

Beck et al. România

Partenerul tău în digitalizarea afacerii.

Beck et al. România

Written by

Digitalizăm documentele și procesele specifice departamentelor din companii prin platforme IT sigure precum: DocuWare și JobRouter.

Beck et al. România

Partenerul tău în digitalizarea afacerii.