Elif Karaosmanoğlu

50/52

Bilim Kadınları
Bilim Kadınları
3 min readSep 26, 2019

--

  • Bu #haftaninbilimkadini Dr. Elif Karaosmanoğlu (@elifkrosmanoglu), İTÜ İşletme Mühendisliği’nde öğretim üyesi ve Pazarlama doçenti. 2010–2012 yıllarında İTÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcılığı yapmıştır. akademi.itu.edu.tr/karaosman5/ 1/12
  • İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü’nü 1998’de bitirmiştir. 2001 yılında ise Marmara Ünv.’de İngilizce İşletme YL’sini tamamlamıştır. YÖK Doktora bursunu alarak Warwick Business School’da doktorasını tamamlamıştır. 2/12
  • Dr. Elif Karaosmanoğlu çalışma alanları için şöyle diyor, 3/12:

“İki temel alanda çalışıyorum.
1-) Kurumsal Kimlik, Marka Yönetimi ve İletişimi
2-) Tüketici-Marka-Teknoloji Etkileşimi “

  • 4/12

“1) Kurumsal marka yönetimi fazla marka olan rekabet ortamında markaları tüketici gözünde kurumsal markanın itibarının etkisiyle daha öne çıkarmayı amaçlıyor.”

  • 5/12

“2) Özellikle mobil ve web temelli iletişim ve etkileşim alanlarının tüketici tarafından nasıl tüketildiği ve algılandığı, buradaki etkileşimlerin firma tarafından iyi yönetilmesiyle marka konumladırmanın dijital ortamda nasıl yönetilmesi gerektiği üzerine bir alan.”

  • Dr. Karaosmanoğlu’na araştırmalarında en heyecan duyduğu anları sorduk, 6/12:

“Veri toplama sırasında özellikle tüketicilerin dünyasındaki ilk anda görünmeyen altta yatan sebepleri ortaya çıkarma anları beni en etkileyen.”

  • 7/12

“Tüketicinin kara kutusuna ulaşmak ve görünmeyeni görünür kılıp stratejik bilgiye dönüştürmek çok keyif verici.”

  • Bu alanı seçmesindeki motivasyonu sorduk, 8/12:

“İkisi de son yılların yeni strateji oluşturma yolları. Daha az bilinen yanları var. Çalışılmamışı ve bulunmamışı bulmak en büyük motivasyonum.”

  • Dr. Karaosmanoğlu çalışmaları için pek çok ödül almış. ABD’de Robert H. Smith School of Business University of Maryland’de Fulbright Visiting Scholarship, Fransa Başkonsolosluğu’nun Visiting Scholar Grant bunlardan başlıcaları. 9/12
  • 22. Araştırma Zirvesi’nde eski doktora öğrencisi Dr. Öğr. Üyesi Neşenur Altıniğne ile en iyi akademik araştırma ödülü aldı. Hem Dr. Altıniğne’nin hem de diğer eski doktora öğrencisi Dr. Didem Gamze Işıksal’ın tezleri İTÜ’de en iyi sosyal bilimler doktora tezi ödülünü aldı. 10/12
  • “Değişimi tetikleyen müthiş insanlardır bilim insanları” diyen Dr. Karaosmanoğlu’nun tavsiyeleri, 11/12:

“Bilimin meşakkati büyük, bireysel ödülü çok yüksektir. Yılmadan ilerleyin, küçücük diye gördüğünüz şeyin ileride hayata geçirilen uygulamalar olduğunu mutlaka görürsünüz.”

  • 12/12

“Kendinizi bu yola baş koymadan önce çok tartın, çünkü çok uzun yıllar çok sabırla çalışmayı gerektirir. Herkes ilerlerken ben hiç yol alamadım hissi çeşitli zamanlarda çok ağır gelir. Ama her zaman doyumu ve bireysel hazzı çok yüksek bir iştir.”

İlk olarak Bilim Kadınları Twitter hesabında zincir olarak sunulmuştur:

Bilim Kadınları hesabında her hafta farklı bir bilim kadını hakkında Twitter zincirini okumak için Bilim Kadınlarını Twitter’dan takip etmeyi unutmayın.

https://twitter.com/Bilimkadinlari

--

--

Bilim Kadınları
Bilim Kadınları

Her alanda cinsiyetçiliğe karşı! #bilimkadinlari #WomeninSTEM #haftaninbilimkadini