Biz Kimiz, Neler Yapıyoruz

Bimar, 1984 yılında ARKAS bünyesinde, Bilgi İşlem hizmetlerini vermek üzere ayrı bir departman olarak kurulmuştur. 1997 yılında, ARKAS bünyesinde ki şirketlere, “State of the art Technology” sunmak için, faaliyet alanlarını genişleterek ayrı bir teknoloji şirketi olmuştur.

Bimar’ı detaylı olarak tanıtmadan önce kısaca Arkas Holding’in tarihçesi ve faaliyet alanlarından bahsetmemiz faydalı olacaktır. 1902 yılında temelleri atılan Arkas’ın ana iş kolları, acentelik hizmetleri ve liman hizmetleri ile birlikte deniz, kara, demiryolu ve hava taşımacılığını entegre ederek sunduğu lojistik hizmetlerdir.

Arkas Holding Tarihçesi

Arkas Holding’in 14’ü Türkiye’de olmak üzere 23 ülkede 57 ofisi bulunmaktadır. Merkezi İzmir’de bulunan Arkas, 63 şirketi ile 7300 kişiye istihdam sağlayan uluslararası bir holding şirketidir. Arkas Line, dünyanın saygın denizcilik araştırma şirketlerinden Alphaliner’ın “Gemi Sahibi Armatörler” dünya sıralamasında ilk 30 içinde yer alan tek Türk şirketidir. Türkiye’de dünyanın önde gelen 10 armatörün bazılarıyla ortaklık (Hapag Lloyd, Yang Ming, Tarros SPA) bazılarıyla ise temsilcilik (Hapag Lloyd, Yang Ming, Tarros, Grimaldi Lines) yapısında çalışmaktadır.

Arkas Holding Ofisler

Bimar, Arkas Holding bünyesinde faaliyet gösteren, Yazılım Geliştirme, Sistem Network, SAP, Güvenlik ve Destek takımlarının yer aldığı yaklaşık 150 kişilik ayrı bir teknoloji şirketidir.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nde yer alan Depark Binası’nda 2 ayrı ofiste çalışmalarımızı yürütmekteyiz (SAP ekibi İstanbul’da). Haftanın 2 günü evden, 3 günü ofisten olacak şekilde hibrit bir çalışma modeli uygulamaktayız.

Depark Bina
Ofis Oyun Odamız

150 kişilik Bimar ekibinin yaklaşık 100 kişisi yazılım geliştirme takımlarında görev almaktadır. Arkas Holding organizasyon yapısına uygun şekilde konumlandırılmış Armatörlük, Acentelik, Limancılık ve Lojistik ekipleri içerisinde yer alan ürün geliştirme takımlarımız, yazılım geliştirici, kalite uzmanı, analist rollerindeki arkadaşlarımızın Scrum prensiplerini uygulayarak omuz omuza çalışmaları ve altyapı, güvenlik ekiplerimizle kurduğumuz ve her geçen gün daha iyi seviyeye taşıdığımız DevSecOps kültürümüz sayesinde harika ürünler çıkartmaktayız. Scrum prensiplerinin herkes tarafından benimsenmesi için düzenli olarak şirket içi eğitimler düzenlemekteyiz.

Scrum Süreci

Yazılım geliştirme sürecinde en baştan en son aşamaya kadar geçtiğimiz yollar ve kullandığımız araçlar/teknolojiler için aşağıdaki şekle bakabilirsiniz.

DevSecOps

Frontend geliştirimlerinde web uygulamaları için React, mobil uygulamalarda React Native ve son dönemde Flutter tercih etmekteyiz.

Backend geliştirimlerimizi .Net ve .Net Core ile yapmaktayız.

Yazılım geliştirmenin sadece kodlama olmadığının oldukça farkında olan bir kültüre sahip olduğumuzdan, güvenlik kontrolleri için Fortify, canlı izlemeler için Dynatrace gibi ileri seviye araçları ustalıkla kullanmaktayız.

Yazılım Dilleri ve Teknolojileri

Yazılım Mimarilerinde gereksinime uygun olarak Monolith veya Microservice mimarilerinin uygunluğunu değerlendirmekte ve ihtiyaca göre çözüme yönelmekteyiz. Yazılım Mimarisi konusunda uzman arkadaşlarımız, ürün gruplarındaki uzmanlarla sahada yan yana çalışmakta ve usta çırak yöntemini başarıyla uygulamaktadır.

Yazılım Mimari

İş zekası konusunda uzman ekibimiz Azure bulut sistemlerini etkin bir şekilde kullanmakta ve iş tarafının istediği dinamik raporlama ortamlarını sunmak adına hizmet sunmaktadır.

İş Zekası

Tüm ürün grupları için kalite öğeleri vazgeçilmez unsurlardır. Code Review, Unit Test, UI Test, Api Test, Sonar taramaları projenin ihtiyaçlarına göre önceliklendirilmekte ve uygulanmaktadır.

Code Review
Sonar Derleme
Unit Test

Şirket içi — şirket dışı eğitimlere önem veriyoruz ve online/yerinde eğitimlerle kendimizi güncel tutmaya çalışıyoruz.

Cloud konusunda birkaç cümle kurmadan Bimar tanıtımını bitirmek hiç doğru olmaz. 2018 yılında tüm sistemlerini Azure Cloud’a taşıyan Arkas Holding bu konuda Türkiye’nin başarı hikayesi yaratan ilk şirketlerindendir. Bulut taşınması sonrasında çevreye sağladığımız olumlu katkı inanılmaz.

Yazılım geliştirme süreçlerinde, kodlama kalitesinde, performans izleme iyileştirme adımlarında, gereksinim alırken veya prototip çizerken kullandığımız yöntemlerde, otomasyonlarda, bulut bilişimde kısaca aklınıza gelen her konuda her gün bir adım bile olsa ileriye gidebilmek bizim en önemli hedefimiz.

Sevgiler
Bimar Teknoloji Blog

--

--