Blendle voor iOS 3.2

12 mei 2016

BREAKING — BREAKING — BREAKING

“BLENDLE-APP VOOR IOS OFFICIEEL GELANCEERD”

UTRECHT — De journalistieke start-up Blendle heeft vandaag een grote update voor de gelijknamige iOS-app uitgebracht. De applicatie wordt per direct uitgebreid met een bladerfunctie en een zoekfunctie, en is daarmee volgens de ontwikkelaars ‘officieel gelanceerd’.

“De bladerfunctie stelt gebruikers in staat te bladeren door alle kranten en tijdschriften die Blendle aanbiedt,” licht developer Damir Tursunovic toe. Het nieuwe tabblad genaamd ‘Kiosk’ is te vinden in de bekende menubalk, tussen bestaande functies als ‘Mijn Blendle’ en ‘Trending’’.

Eric Scheers, eveneens iOS-ontwikkelaar: “Uniek is de sterke gelijkenis met de papieren versies van al onze titels. Alsof je in een echte kiosk staat.” De Blendle-kiosk bevat meer dan 150 journalistieke toptitels uit binnen- en buitenland. “Het is in de app nu ook mogelijk om een complete editie te kopen, in plaats van alleen losse artikelen, zoals voorheen,” vult collega Joost van Dijk aan.

Minstens zo belangrijk is volgens Blendle de nieuwe zoekfunctie. Productmanager Huibert Scholtens noemt zichzelf een trots en tevreden man: “Veel mensen vroegen er al om, en nu zijn we eindelijk zover. Met de app kun je vanaf vandaag zoeken door alle miljoenen artikelen op Blendle.” “Bovendien vind je in onze app de verhalen die je met geen enkele andere zoekmachine vindt,” laat designer Emiel Janson glunderend weten.

Op het gebied van functionaliteiten komt de iOS-app hiermee op gelijke hoogte met de Android-variant van Blendle. Het concurrerende ‘team Android’ was niet bereikbaar voor commentaar. Het is daarom onduidelijk aan wie de anonieme reactie “leuk Blendle-appie hoor, alleen jammer van dat pleurisplatform,” mag worden toegeschreven.

De Nederlandse start-up Blendle werd opgericht in april 2014 en heeft inmiddels meer dan 650.000 gebruikers.