Wilt u een website laten maken? Denk dan aan deze belangrijk punten

Wim Bakker
Blogs (Dutch)
Published in
3 min readJan 22, 2020

--

Er wordt steeds meer geld via het internet verdiend. Een website laten maken is daarom ook helemaal geen gek idee. Begint u net een nieuw bedrijf of u heeft al een fysieke winkel, een website kan voor veel omzet zorgen. Dit is alleen te realiseren bij een website laten maken met zeer hoge kwaliteit! Het maken van een sterke website is niet zomaar gedaan en daarom moet u van tevoren goed over een aantal zaken na deken.

Een goede hosting is van groot belang

De hosting of server waar een website op gaat draaien is erg belangrijk wanneer u een website laat maken. Zonder een hosting kan allereerst een website niet online komen te staan. Verder draagt een goede hosting bij aan de snelheid van uw website. Een website die snel is heeft vele voordelen. Zo worden websites die een snelle laadtijd hebben, beter gewaardeerd door Google. Het speelt dus een rol in het verkrijgen van een goede positie in de zoekresultaten. Daarnaast is het ook gebruiksvriendelijker voor de bezoekers. Mensen hebben geen zin om te wachten tot er een pagina volledig geladen is. Wanneer dit wel zo is, zullen zij de website eerder verlaten. Dit gaat uiteindelijk ten kosten van het resultaat.

Onderzoek de verschillende software voor een website

Een website draait op een andere software dan een normale website. Dit is nodig omdat een website vaak gecompliceerder in elkaar zit. Zo zijn er veel meer pagina’s dan op een normale website, waardoor er meer van de software verlangt wordt. Er zijn vele verschillende software beschikbaar voor het laten maken van een website. Er is niet duidelijk te stellen welke software het beste is, dit komt omdat elke soort website andere onderdelen nodig heeft.

Er zijn website software beschikbaar die zich voornamelijk richten op het design. De mogelijkheden hierbij zijn uitgebreider dan bij andere software. Hierdoor heeft u een ruimere keuze uit voor het vormgeven van de uw webwinkel. U kunt hierin ook de keuze maken om een website op maat te laten maken of om een beschikbare template te gebruiken. Deze templates worden steeds mooier en beter. Heeft u geen behoefte aan maatwerk, dan is een software die gericht is op design aan te raden.

Wilt u liever een website die op maat gemaakt wordt, dan moet u zich meer verdiepen in een software die uitblinkt in de verschillende mogelijkheden. Heeft u een website waar duizenden producten op moeten staan? Dan moet u zich meer richten op deze soort software. Ook de hoeveelheid plugins die beschikbaar zijn, is een factor die u mee moet nemen in uw beslissing.

Verder zijn er software die eenvoudig in het gebruik zijn. Wilt u een website die niet te veel producten gaat bevatten, heeft u weinig kennis van websites maken? Dan volstaat een software die gericht is op het gebruikersgemak.

Denk aan de beveiliging van uw website

De beveiliging van een website is erg belangrijk. Het beschermt uw shop tegen hackers die uw website kunnen blokkeren. Daarnaast is het ook veiliger voor klanten die hun gegevens achterlaten en betalen op de webwinkel. Er zijn verschillende soorten beveiligingen beschikbaar. Zo kunt u denken aan een inlogsysteem voor klanten, een SSL certificaat, serverbeveiliging en diverse firewalls.

Voordat u een website laat maken is het dus verstandig om in deze onderwerpen te verdiepen. De kwaliteit van uw website hangt namelijk af van de juiste keuze betreft de software, de server en de beveiliging. Laat u daarom ook goed informeren wat het beste past bij uw wensen van een website.

--

--