Tara noastra paralela

Statul paralel folosește instrumente publice, pentru a intimida, șantaja puterile statului. Mai mult decât atât, se observă acțiuni disimulate, sub pretextul unei așa-numite lupte anticorupție — Marian Neacșu, secretar general al PSD

Uitati-va la fetele astora. Dragnea sta in dreapta omului care citeste “Rezolutia de la Heculane”. Are o figura grava, mustata-i nemiscata. In dreapta lui e Tudose, acest Worf transpirat si turmentat.

Si acum mai uitati-va inca o data. Poza alaturata e o captura din video-ul asta, n-o fi el cel mai bun cadru dar se observa incarcatura momentului, nu?

Am vazut stirea la tv si mi-a stat putin inima in loc. Stat paralel, structuri, actiuni, pretext, lupta, teritoriu, analiza, ilegitim, sint citeva din cuvintele care in ritm de metronom mi se agatau de urechi si-mi atacau creierul reptilian.

PSD a analizat situația tensionată prezentă în spațiul public din cauza numeroaselor informații despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituții publice de forță și care indică în mod clar existența unui așa-numit ‘stat paralel și ilegitim’, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere și corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică. — Marian Neacșu, secretar general al PSD

Am luat o pauza si m-am gindit putin. Ce e in neregula cu oamenii astia, ce e in neregula cu noi? De ce m-a intors pe dos asa mult stirea asta?

Germania declara razboi Statelor Unite
Neville Chamberlain declara razboi germaniei in 1939
Resedintele Roosvelt declara razboi Japoniei

Am incercat sa gasesc fete si atitudini de oameni care declara razboi. Oameni cuprinsi de presiunea si povara momentului. Sa vad privirea aia, sa aud pinteni si scuturi.

Pentru mine unul nu mai e nicio indoiala, partidul asta, omul asta, EI, ne-au declarat razboi. Ne-au declarat razboi noua. Noua, tarii paralele.

In ultimii 8–10 ani, am construit, fara sa stim, o tara paralela. Eu si tu si noi astia care ne recunoastem dupa ochi si privire. Care ne vedem pe strazi si ne zimbim la vot si proteste. Da, exista o structura paralela, dar ea nu este inca un stat. E o tara paralela, un popor paralel. Vom deveni si stat, dar pina acolo mai este. Mai avem un razboi de dus, de supravietuit si de cistigat.

Dar sa nu ne amagim, razboiul pe care slutii din imaginea de mai sus l-au declarat, nu este un razboi al lor. Ei sint doar soldatii unui rau mare si greu de identificat. Daca dragnea ajunge, poate, la puscarie peste citeva luni nu e cistigat razboiul. Caci locul lui va fi luat de altii, asa cum dragnea l-a inlocuit pe ponta care l-a inlocuit pe nastase si care l-a inlocuit pe vacaroiu samd pina la originea raului, criminalul primordial, iliescu.

Nu, raul e mult mai profund si e disipat in societate. Este suma a milioane de rele mici, rele mici ce se afla in noi insine, zboara prin aer ca praful si ni se asaza pe haine. M-am tot gindit, ce crede omul pe linga care trec pe strada si are privirea aia terna de peste fiert?… Ăăă, statul paralel, statul paralel, ăăă șoroș… Omul ala e analfabet functional, unul dintre cei 6–7 milioane de analfabeti functionali ai acestei tari.

Razboiul e lung, dar nu e departe de a fi cistigat. Trebuie doar sa sa ne uitam in ochii lor si se vor face bine. Promit!