5 Maddede “Neden Blog Yazmalısınız?”

Yağmur Avvurur
CEOtudent
Published in
3 min readAug 25, 2016

--

Son birkaç yılda dijital dünya yüzünü içeriğe dönmüş durumda. Sene boyunca etkinliklerde, konferanslarda sektörün önde gelenleri, geleceğin anahtarının içerik olduğunu üzerine basa basa söylediler. Hatta geçen sene Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Yeni Medya ve İçerik” isimli etkinlikte Hürriyet Dijital Medya Koordinatörü Bülent Mumay, işe alım süreçlerinde adaylara ilk sorduğu sorulardan birinin “Kendi medyan var mı?” olduğunu söyledi. Hal böyleyken ve kendi medyanızı oluşturmak bu kadar kolayken neden blog yazmıyorsunuz?

1) İyi bir araştırmacı ve iyi bir düşünür olabilirsiniz.
Eğer bir konu üzerinde bir yazı yazacaksanız okurlara bunu eksiksiz ve doğru verilerle sunmalısınız. Bu sebeple bir içerik oluşturmaya başlamadan önce kesinlikle bu konuyu araştırmalısınız. Bazen çok iyi bildiğinizi düşündüğünüz bir konu hakkında yazarken bile yazınızı yazmadan önce küçük bir araştırma yaptığınızda aslında doğru bildiğiniz birçok şeyi de yanlış bildiğinizi farkedebilirsiniz. Bu durum bu konu üzerinde size ciddi tecrübeler kazandırabilir. Artı olarak konunuzu internette araştırırken iyi kaynaklara ulaşabilir, yeni platformlar keşfedebilirsiniz. Bu durum da bir sonraki araştırmanızda sizlere büyük kolaylıklar sağlayabilir.

2) Bakış açılarınızı genişletebilirsiniz.
Başarılı bir üretkenliğin temelinde empati yatar. Kendinizi ne kadar ürettiğiniz şeyi sunacağınız kitlenin yerine koyarsanız sunacağınız şey de o kadar tatmin edici olur. Yani bir yazıyı yazarken ya da bir içeriği oluştururken kendinizi okurun yerine koymalısınız. Bunu yaparsanız içeriğinizin okuru tatmin edebilirliği ve sorularına cevap bulabilirliği artar. Bu düşünce yaklaşımı da sizin objektif düşünebilme ve empati kurabilme yeteneğinizi geliştirir.

3) İfade biçimlerinizi geliştirebilirsiniz.
Yazdıkça ve ürettikçe kendinizi ve olayları ifade ediş biçimlerinizin zamanla geliştiğine şahit olacaksınız. Çünkü yazmak, ne konuştuğunuzun farkına varmanızı sağlar. Yazıp kendi yazınızı okudukça bir daha ki sefere daha iyi yazarsınız. Daha iyi yazdıkça daha iyi konuşmaya başlar, anlatmaya çalıştığınız şeyi daha iyi ifade etmeye başlarsınız. Bu da insanlarla olan iletişiminizi güçlendirir, sizi daha birikimli biri gibi gösterir.

4) Kimsenin blogunuzu okumayacağı endişesine kapılmayın.
Google’da günde 200 milyon arama yapılıyor. Durum böyleyken kimsenin yazılarınızı okumuyor olduğunu düşünmek sadece enerjinizi düşürür ve hevesinizi kırar. Blog yazıyor olmanızdaki asıl amaç birilerine bir şeyler anlatmayı amaçlayarak kendinizi de geliştiriyor olmanızdır. Bu yüzden kimse okumaz diye yazmamak başta size daha sonra da başkalarına çok şey kaybettirir.

5) Yeni bir meslek edinebilirsiniz.
İnternette ve ya sosyal medyada görüp de paylaştığınız hemen hemen her şey bir içeriktir ve bir içerik üreticisi ya da bir editör tarafından oluşturulmuştur. Türkiye’de içerik üreten ve yayınlayan yüzlerce platform var. Yazdıkça ve araştırdıkça kendinizi bu alanda geliştirebilir, ilgili ilanlara başvurabilirsiniz. Ayrıca blogunuz iş başvurunuz için iyi bir portfolyo olacaktır.

Daha fazlası için CEOtudent.com’u ziyaret edebilirsiniz.

--

--

Yağmur Avvurur
CEOtudent

Founder @ceotudent | Girişimcilik & İnternet Yayıncılığı & İçerik