TAPAS (2005), dir. José Corbacho i Juan Cruz

S’ha de posar en valor aquesta comèdia dramàtica perquè està rodada i situada a la nostra ciutat. I això ens agrada molt. Moltíssim!!

Dit això, començarem dient que Tapas és una pel•lícula feta amb tot l’amor amb el que es fan les coses per primera vegada. Corbacho i Cruz, els directors del film i veïns del barri de Santa Eulàlia de L’Hospitalet, ens expliquen a través d’un bar obrer i de barri el dia a dia de gent treballadora, amb les seves petites alegries i misèries quotidianes.

Tothom “tapa” o té els seus petits secrets. És per això que aquesta pel•lícula connecta tant bé amb l’espectador, perquè és un reflex de la societat, en el qual, les persones amaguem coses i aparentem ser el que no som, per tal de ser acceptats socialment pel grup.

A més a més, el guió del film té la força de la senzillesa i els actors i actrius interpreten els seus papers d’una manera extraordinàriament natural.

Un altre dels aspectes que s’ha de ressaltar del film és l’estupenda banda sonora encapçalada per la cançó principal composta i cantada per Antonio Orozco, un altre veí de L’Hospitalet.

En resum, una pel•lícula de barri per sentir-se orgullós!! I a qui no li agraden les tapes!

Recomanat per: Biblioteca Bellvitge