Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο CityLab στην Χαλκίδα στις 2 Μαίου 2018

Michael Psallidas
City Challenge News
3 min readMay 3, 2018

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 1ο CityLab του 2ου Μαραθωνίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στις 2 Μαΐου στην Χαλκίδα. Στην διοργάνωση συμμετείχαν νέοι προγραμματιστές, φοιτητές, μαθητές, ιδιώτες από την ευρύτερη περιοχή καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την Cosmote ως Innovation Enabler.

Στο CityLab της Χαλκίδας παρουσιάστηκαν παρουσία του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Χρήστου Παγώνη και του Γενικού Γραμματέα κ. Τηλέμαχου Μωραίτη καινοτόμες ιδέες και συστήματα για τη βελτίωση της πόλης.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές έξυπνων πόλεων από την πόλη της Χαλκίδας καθώς και έγινε αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας του Μαραθωνίου και των CityLabs από τον κ. Γιώργο Καραμανώλη.

Από τη διαδικασία προκρίθηκαν οι ακόλουθες ομάδες για να συμμετέχουν δωρεάν με έξοδα του Δήμου στον Μαραθώνιο που θα γίνει στην Αθήνα 28.06–01.07:

  1. Evripos Stream Forecast, ολοκληρωμένο σύστημα στιγμιαίας απεικόνισης των θαλάσσιων ρευμάτων.
  2. E-Tanagrea, μαθητές προερχόμενοι από το ΓΕΛ Σχηματαρίου παρουσίασαν εφαρμογή για την ηλεκτρονική απεικόνιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τανάγρας.
  3. Δίκτυο Μέτρησης Σταθμών Φυσικού Αερίου, ολοκληρωμένο σύστημα πγια την καταγραφή των βλαβερών ουσιών που εκβάλλονται στην ατμόσφαιρα ανά σταθμό φυσικού αερίου.

Παρουσίαση της ομάδας μαθητών Λυκείου e-Tanagrea

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης στο βήμα, ο κ. Τηλέμαχος Μωραϊτης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων στο συντονισμό του CityLab, ο κ. Γαβριήλ Κουγιανός εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και ο κ. Γιώργος Καραμανώλης στο πάνελ.

Αίθουσα του CityLab στη Χαλκίδα — Παρουσίαση ομάδων

Αναμνηστική φωτογραφία με τις ομάδες που παρουσίασαν

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με την εφαρμογή, την ιδέα ή την πρότασή τους στα τοπικά εργαστήρια να δηλώσουν συμμετοχή στο τοπικό εργαστήριο που θα γίνει κοντά τους στον σύνδεσμο http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/ .

Το πρόγραμμα των CityLabs είναι το ακόλουθο:

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμες στο http://crowdhackathon.com/smartcity2/ .

--

--

Michael Psallidas
City Challenge News

Business and Tech enthusiast working on crowd dynamics, #fintech #civictech #openinnovation