ΚΕΔΕ Innovation Lab: Το πρώτο εργαστήριο είναι γεγονός.

Depy Douros
City Challenge News
2 min readNov 24, 2018

Στις 16 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου καινοτομίας της ΚΕΔΕ, ΚΕΔΕ Innovation Lab.

Το ΚΕΔΕ Innovation Lab, ξεκίνησε την Παρασκευή στις 16 Νοεμβρίου στις 17:30 στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3–5), στο οποίο συμμετείχαν οι ομάδες που επιλέχθηκαν από την συμμετοχή τους στο 2ο μαραθώνιο καινοτομίας της ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2.

Κάθε Παρασκευή στο Ρομάντσο, μέχρι τον Απρίλιο του 2018, θα διεξάγονται τα εργαστήρια καινοτομίας του ΚΕΔΕ Innovation Lab, στα οποία οι ομάδες θα εκπαιδευτούν και θα λάβουν την απαραίτητη συμβουλευτική καθοδήγηση έτσι ώστε να αναπτυξουν την ιδέα τους στο επόμενο στάδιο.

Στο 1ο Workshop στις 16.11.2018, ο κ. Σπύρος Καπετανάκης, Business Consultant and Entepreuneur και συνεργάτης της εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy, έδωσε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες για την ανάπτυξη της ιδέας τους αλλά και ενημέρωσε εκτενώς τους συμμετέχοντες για τον τρόπο και μέσα διαχείρισης και οργάνωσης του εργαστηρίου καινοτομίας.

Επιπλέον, οι ομάδες κατά την διάρκεια του εργαστηρίου πραγματοποίησαν ασκήσεις επιχειρηματικής λογικής, σκοπέυοντας στην καλύτερη προσομοίωση της διαδικασίας του εργασηρίου.

Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου ακολούθησε καφές και networking.

To ΚΕΔΕ Innovation Lab αποτελεί νέα δράση καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και έχει ως στόχο την προώθηση, ενίσχυση και ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος της ΚΕΔΕ είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Στο ΚΕΔΕ Innovation Lab οι ομάδες θα πρέπει να καταφέρουν να ενισχύσουν την θελκτικότητα, την βιωσιμότητα και την εφικτότητα της ιδέας τους.

Το πρόγραμμα στην ουσία υποστηρίζει ομάδες που έχουν ή πρέπει να αναπτύξουν διαθεματικές δεξιότητες, ώστε να καλύψουν το θεματικό αντικείμενο της θελκτικότητας δηλαδή τον σχεδιασμό, την βιωσιμότητα δηλαδή, την ανάπτυξη του προϊοντος και τέλος την εφικτότητα δηλαδή τη μηχανική επίλυση (development).

Χρησιμοι Σύνδεσμοι:

  1. KΕΔΕ Innovation Lab Site: https://citychallenge.gr/
  2. City Challenge Crowdhackathon Smatcity 2: https://crowdhackathon.com/smartcity2/
  3. Facebook Page: https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%95-Innovation-Lab-1972179986416852
  4. Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/citychallenge/

--

--