AWS Developer Associate Sınavı için İpuçları
2 Mayıs 2019’ ta girdiğim AWS sınavından başarıyla geçtim. Benzer bir yazıyı Çetin Çavdar ile 2017 Solution-Architect Associate için yazmıştı. https://bit.ly/2VGtxUu ve hikayesini benim hesabım üzerinden yayınlamıştık.
Benim bu sınavda gördüğüm en önemli konu. Sınava sadece soru çözerek ve dökümanları okuyarak çalışırsanız bunun yeterli olmayacağı çünkü sınav sizden bu sistemleri gerçekten kullanıp kullanmadığınızı burada karşınıza çıkan sorunları nasıl aştığınızın farkında olmanızı bekliyor.
AWS Servislerini kullanmıyorsanız servisleri aşağıdaki şekilde bilmiyorsanız sınavda zorlanabilirsiniz.
- Servislerin temel kullanımları.
- Network de akan verinin ve Store edilen verilerin güvenliği
- Servislere erişim yetkileri
- Servis kaynaklarının otomatik oluşturulması veya yazılımlarınızın deploy edilmesi
- Servisler de hata oluşma durumlarında alacağınız önlemler
- Performans arttırma yöntemleri
Ben daha çok sınav sorusu çözerek ve AWS FAQ ve dokümantasyon okuyarak bu sınava çalıştım. Bunun yanında https://thundra.io/ . için yaptığımız işlerdeki Serverless kulak dolgunlukları oldukça işime yaradı.
Öncelikle Udemy sitesinden aldığım ders ve sınav eğitimlerini paylaşayım.
- AWS Certified Developer Associate — 2019 . Bu eğitimi alıp sınavlarını çözdükten sonra aman ha hazırım diye hissetmeyin hatta A Cloud Guru Exam Simulator . testleri çözüp a çok yüksek puanlar alıyorum demeyin çünkü A Cloud Guru gerçek sınava göre oldukça basit sorular ve giriş seviyesinde eğitim veriyor. Giriş anlamında iyi bir başlangıç noktası.
- AWS Certified Developer Associate 2019— Real Tests ve AWS Certified Developer Associate 2019 — Practice Quiz Test . eğitimlerindeki sorular sınavın 15–20 sorusunu karşılayacak şekildeydi.
- AWS Certified Developer Associate Knowledge Tests . oldukça az çalıştım çünkü oldukça zor gelmişti , sınav sonrasında bu eğitime daha çok çalışmak gerekiyormuş dedim.
AWS Dokümantasyonu , FAQ ve Whitepaper okumanız faydalı tabi ama sınav çalışmak için değilde servisleri kullanırken zaten bunları kullanıyor, best practice leri okuyor olmanız bunların daha doğal olarak kafanızda kalmasını sağlayacaktır.
Uzun süredir farklı sektörlerde (Askeri, Telekomünikasyon, Devlet, Bankacılık, Sigortacılık, Tübitak, SaaS) yazılımlar geliştiriyorum. Bu süreçte Havelsan, Milsoft, T2, Cybersoft ve Thundra firmalarında yönetici ve yazılım mühendisi olarak çalıştım. Deneyimlerimi ve teknolojik bilgi birikimi mi olabildiğince OnurDayibasi.com adresinde toplamaya çalışıyorum. Tüm yazılarıma ve daha fazlasını bu site üzerinden erişebilirsiniz.