Merhaba bu yazımız ile birlikte AWS tam yönetilebilir servislerini kullanarak statik web sayfamızı yayınlamak, yayınladığımız web sayfası üzerinden bir iletişim formu oluşturmak ve bu form üzerinden maillerimizi dinamik şekilde alıp yönetmek için serverless bir mimari oluşturacağız.
Bu mimari içinde bir çok AWS servisini kullanarak hem uygulama yayınlama süreçlerimizi otomatize edeceğiz hem de yayınladığımız web sayfası içinde oluşturacağımız iletişim formu üzerinden mail ve bildirim almayı sağlayacağız.
AWS üzerindeki kurgumuzu gerçekleştirirken kullandığımız servisleri ve ne için kullanıldıklarını kısaca aşağıda açıklamaya çalışalım.
Herkese merhaba! Yılın son blogpost’u ile yeniden birlikteyiz. Kendi adıma, bu yılın getirmiş olduğu her türlü zorluğa rağmen birlikte çok güzel bir yıl geçirdiğimize inanıyorum. Hayatımı kariyer anlamında büyük ölçüde değiştiren birçok kararı bu sene almış ve aynı zamanda güvendiğim, sevdiğim bir hayata da bu sene dahil olmuş oldum. Daha gidilecek çok yol varken, bu yolda desteğini esirgemeyen herkese samimi teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdiden hepinize sevdiklerinizle birlikte mutlu, güzel yarınlar ve umut dolu yıllar dilerim!
Herkese yeniden merhaba! Bu yazı içeriğimizde 2020 AWS re:invent’te, AWS Lambda servisi için açıklanan bir özellik olarak AWS Lambda Docker imajı desteğini kullanarak AWS Lambda fonksiyonları geliştireceğiz.
Bu yeni özellik ile beraber AWS Lambda fonksiyonlarımızı daha öncesinde kodu zip yöntemiyle deploy edebildiğimiz gibi, AWS ECR servisi yardımıyla docker imajları ile de deploy edebilir hale geldik. İlgili yeniliğe göz atmak için bu linke tıklayabilirsiniz.
Merhabalar herkese , dünyanın en büyük bulut bilişim konferansı olarak lanse edilen reInvent 2020 geçen hafta online olarak tam gaz başladı.
AWS cloud ile ilgili bir çok yeni servisin açıklandığı açılış konuşmalarının olduğu , servisler ile ilgili AWS çözüm mimarlarının çeşitli workshoplar yaptığı, AWS partnerlerinin konuşmalarının bulunduğu, hands-on oturumlar ile kullanıcıların servisleri daha yakından takip edebildiği ve içinde bir çok oturumu barındıran reInvent etkinliğine kendi sayfası üzerinden kayıt olarak ulaşabilirsiniz.
Ayrıca çok fazla oturum olduğu için tüm oturumlarınızı planlamak ve yönetmek adına cloudpegboard.com sayfasından yararlanabilirsiniz. …
Bu makalede, AWS Certified Developer Associate (DVA-C01) sınavı içeriği nelerden oluşur , ilgili sertifika ne işimize yarar, ve bu sınava en iyi nasıl hazırlanılacağı konusunda bilgileri sizler ile paylaşmaya çalışacağım. Bu sınav AWS sertifika sınavları içinde en zor sınavlardan birisi olduğu için yazının ilerleyen bölümlerinde ”Detaylı Bakış : Hangi servislere çalışmalıyım ?” başlığı altında sınav için hangi AWS servislerinin önemli olduğuna dair kısa bilgiler paylaşmaya çalışıyor olacağım.
Çalıştığınız kurum içinde ya da kendi projelerinizde Amazon bulut sunucuları üzerinde bir yazılım dili , SQL, HTML, JavaScript ve CSS kullanarak web tabanlı uygulamalar geliştirmeyi gerektiren bir ünvana / role sahipseniz, kariyeriniz için…
Bu makalede, AWS Certified SysOps Administrator Associate (SOA-C01) sınavı içeriği nelerden oluşur , ilgili sertifika ne işimize yarar, ve bu sınava en iyi nasıl hazırlanılacağı konusunda bilgileri sizler ile paylaşmaya çalışacağım. Bu sınav AWS sertifika sınavları içinde en zor sınavlardan birisi olduğu için yazının ilerleyen bölümlerinde ”Detaylı Bakış : Hangi servislere çalışmalıyım ?” başlığı altında sınav için hangi AWS servislerinin önemli olduğuna dair kısa bilgiler paylaşmaya çalışıyor olacağım.
Çalıştığınız kurum içinde ya da kendi projelerinizde Amazon tarafından önerilen en iyi uygulamaları kullanarak bulut altyapısını , sistemlerinizi tasarlamak , yapılandırmak , yönetmek ve izlemeyi gerektiren bir ünvana / role sahipseniz, kariyeriniz…
Merhabalar, bu yazımızda görsel iş akışlarını kullanarak dağıtık uygulamalar oluşturma konusunu inceleyeceğiz.
AWS Step Functions, basitçe bir işlev düzenleyicisidir. AWS Lambda fonksiyonlarının ve birden fazla AWS servisinin business-critical uygulamalara eklenmesini kolaylaştırır.
Görsel arayüz ile, uygulama durumunu koruyan olay temelli (event-driven) ve kontrollü iş akışları oluşturabilir ve çalıştırabiliriz. Uygulamadaki her adım tanımladığımız sırada çalışır. Bir adımın çıktısı, sonraki adımın girdisi olarak görev alır.
Uygulamalar karmaşıklaştıkça bu uygulamaları yönetmek de bir o kadar karmaşıklaşır. Step Functions sayesinde hata yönetimi(error handling), yeniden deneme mantığı(retry logic) ve uygulama durumu(state) otomatik olarak yönetilerek operasyonel yük hafifler.
Görsel arayüz ile, uygulama durumunu koruyan olay temelli (event-driven)…
Bu makalede, AWS DevOps Professional (DOP-C01) sınavı içeriği nelerden oluşur , ilgili sertifika ne işimize yarar, ve bu sınava en iyi nasıl hazırlanılacağı konusunda bilgileri sizler ile paylaşmaya çalışacağım.Bu sınav AWS sertifika sınavları içinde en zor sınavlardan birisi olduğu için yazının ilerleyen bölümlerinde ”Detaylı Bakış : Hangi servislere çalışmalıyım ?” başlığı altında sınav için hangi AWS servislerinin önemli olduğuna dair kısa bilgiler paylaşmaya çalışıyor olacağım.
Çalıştığınız kurum içinde ya da kendi projelerinizde AWS bulut uygulamaları planlamanızı, tasarlamanızı ve tüm bu sistemleri sağlıklı şekilde yayınlanabilir ve izlenebilir şekilde otomatize etmeyi gerektiren bir ünvana / role sahipseniz , bu konularda derinlemesine AWS…
Bu makalede, AWS Solution Architect Professional (SAP-C01) sınavı içeriği nelerden oluşur , ilgili sertifika ne işimize yarar, ve bu sınava en iyi nasıl hazırlanılacağı konusunda bilgileri sizler ile paylaşmaya çalışacağım.Bu sınav AWS SAA-C02 sınavına oranla biraz daha detaylı ve senaryo bazlı sorular içerdiği için yazının ilerleyen bölümlerinde ”Detaylı Bakış : Hangi servislere çalışmalıyım ?” başlığı altında sınav için hangi AWS servislerinin önemli olduğuna dair kısa bilgiler paylaşmaya çalışıyor olacağım.
Çalıştığınız kurum içinde ya da kendi projelerinizde AWS bulut uygulamaları planlamanızı, tasarlamanızı ve ölçeklendirmenizi gerektiren bir ünvana / role sahipseniz , bu konularda derinlemesine AWS mimarisini en iyi şekilde uygulamak istiyorsanız…
Bu makalede, AWS Solution Architect Associate (SAA-C02) sınavı içeriği nelerden oluşur , ilgili sertifika ne işimize yarar, ve bu sınava en iyi nasıl hazırlanılacağı konusunda bilgileri sizler ile paylaşmaya çalışacağım.
Çalıştığınız kurum içinde ya da kendi projelerinizde AWS bulut uygulamaları planlamanızı, tasarlamanızı ve ölçeklendirmenizi gerektiren bir ünvana / role sahipseniz , bu konularda derinlemesine AWS mimarisini en iyi şekilde uygulamak istiyorsanız kariyeriniz için AWS Çözüm Mimarı ünvanı sizin için en uygun AWS eğitim yolu olacaktır.
AWS servisleri konusunda gerekli yetkinliklerinizi belgeleyebilmek adına AWS tarafından geçerliliği doğrulanan bir sertifikaya sahip olmak gerekmektedir. AWS çözüm mimarı ünvanına sahip olmanın ilk adımı SAA-C02…
Turkey’s Cloud and Serverless tech community