Hogyan adjuk át mi a tudást egymásnak? @ CodeYard

Csapatunkat különböző platformon, különböző tapasztalattal rendelkező emberek alkotják és fontosnak tartjuk azt, hogy folyamatosan tanuljunk egymástól.
Erre az úgynevezett Info day eseményt hoztuk létre, melynek célja, hogy a cégen belüli információt / tudást tovább adjuk egymásnak.
Ez egy 20–30 perces kötetlen bemutatót jelent amikor is valaki bemutatja a csapatnak újonnan szerzett ismereteit.

A kötetlen bemutató alatt azt értjük, hogy nem muszáj prezentációval készülni, ha például valaki kipróbált egy új eszközt aminek működését be szeretné mutatni, akkor egyszerűen csak felcsapjuk a számítógépet és megnézzük, majd megvitatjuk annak előnyeit, hátrányait.
Így könnyebben vállalkoznak az emberek egy-egy témára, hiszen nem kell bonyolult prezentációval bajlódniuk és ez csökkenti a lámpalázat is 😇

Az eddigi témáink nagyon vegyesek voltak:

  • új Android / iOS funkciók bemutatása
  • AngularJS
  • Docker container technológia és az új deployment process bemutatása
  • Android tesztelés
  • BitCoin hálózat működésének bemutatása
  • Firebase platform bemutatása

Az Info day előnye, hogy bár az “előadás” általában nem több 30 percnél mégis az utána lévő közös elmélkedés, kiértékelés, brianstorming alatt jobban megismerjük az adott témát. Volt hogy majdnem két órára elnyúlt egy ilyen beszélgetés, amolyan mini, cégen belüli meetup ez.

Ha kijön a lépés általában péntek kora délutánra szervezzük ezeket, hiszen akkor már mindenki érzi a hétvégi hangulatot, jól esik egy kis laza elmélkedés és mindenki valami új ismerettel nyugtázhatja a szorgos hétköznapokat.


Hogy kik vagyunk? A CodeYard csapata.

Hogy mit csinálunk? Kiváló alkalmazásokat készítünk, mobil és webes platformokra.

Miért? Mert ehhez értünk és imádjuk!