Motiváció @ CodeYard

Tavaly ősszel bevezettük a hónap dolgozója címet nálunk a CodeYard-nál.

A dolog lényege, hogy minden hónap elején szavazunk arról, hogy az előző hónapban ki az, aki a legtöbbet tett a csapatért. A szempontok nagyjából a következők szerint alakultak:

  • Ki az aki a legtöbbet tett a közösségért? (pl. szervezett egy csapatépítő programot)
  • Ki az aki a legtöbbet fejlődött az elmúlt hónapban? (pl. Objective-C után átállt Swift-re)
  • Ki az aki a legsegítőkészebb volt? (pl. segített egy társának olyan projektben amiben ő maga nincs közvetlenül benne)
  • Ki az aki a legtöbbet vállalta? (pl. több projektet vitt párhuzamosan)
  • Ki az aki tartott egy InfoDay-t? (rövid szakmai előadás / bemutató 20–30 percben)

Ami még fontos, hogy minket cégalapítókat nem lehetett választani 😇


A cím egy kis arany szobrocskával jár, amolyan vándor serlegként mindig az előző hónap dolgozója asztalán pihen. Emelett egy bizonyos összegkereten belül választhatnak a srácok valamit az irodába ami nem közvetlenül a munkához kapcsolódik, sokkal inkább a kikapcsolódáshoz (pl. Darts, PlayStation játékok, stb.) vagy szervezünk egy csapatépítő programot belőle (pl. elmegyünk lézerharcolni).


Ahhoz, hogy segítsük egymást a döntésben és a mindennapok apró jó cselekedetei ne vesszenek homályba, bevezettük a Scorebot nevű Slack integrációt aminek a lényege, hogy a közös belső kommunikációs platformunkon emoji-k segítségével osztunk egymásnak karma pontokat. Ezeket a karma pontokat később vissza lehet nézni és segíthetnek eldönteni, hogy az előző hónap alapján ki érdemli meg legjobban a hónap dolgozója címet.


Így egy félév elteltével úgy látjuk, hogy ez a módszer nálunk bevált: a srácokon látszik a motiváltság, szívesen segítenek egymásnak, próbálnak bele látni egymás munkájába és a hangulat csak még jobb lett, pedig erre eddig sem lehetett panaszunk. Úgy látjuk, hogy senki sem a tárgyi javakért hajt, sokkal inkább az elismerésért és azért, hogy közösen olyan munkakörnyezetet teremtsünk egymásnak ahova mindenki szívesen jár dolgozni.

A szobrot egy hónapig csak egy ember birtokolhatja de végeredményben az egész csapat díjazva lesz és a közös programok által mégjobban összekovácsolódunk.

Hogy kik vagyunk? A CodeYard csapata.

Hogy mit csinálunk? Kiváló alkalmazásokat készítünk, mobil és webes platformokra.

Miért? Mert ehhez értünk és imádjuk!