Çankaya’da Taşdelen- Türkmen Çekişmesi

Selin Susuz
comd434
Published in
2 min readApr 16, 2019

Seçim günü Çankaya’da heyecanlı bir bekleyiş var. Ankara’nın en büyük nüfusuna sahip olan ilçesi Çankaya’da yıllardır süre gelen gelenek kadın gücüyle bozulacak mı? Yoksa CHP’nin kalesi olarak bilinen Çankaya’ya Taşdelen bayrağı yine asacak mı?

Seçim günü Çankaya’ya bağlı olan Dikmen’de Talatpaşa ilköğretim okulundaydık. Seçim havası tüm gerginliği ile vatandaşın üzerine sinmiş, yüzler asık ve endişeliydi. Röportaj yapma isteğimiz birçok kişi tarafından reddedildi. Hatta öyle ki konuşacak insan bulmak da güçlük çektik. Kameraya konuşmayı reddeden herkes, kamera kapalıyken Mansur Yavaş ve Alper Taşdelen’i desteklediklerini belirttiler ancak devlet dairesinde çalıştıklarını öne sürerek röportaj yapmamayı tercih ettiler.

Amber Türkmen AKP Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı

“Amber Türkmen’i Harcadılar”

Konuşabildiğimiz kişilerin genel düşüncesi Amber Türkmen’in güçlü bir aday olduğuydu. Amber Türkmen’in kadın olması ve yeni bir aday olması Alper Taşdelen’i sallayabileceği ama yıkamayacağı yönündeydi. “ Amber Türkmen’i harcadılar, Çankaya CHP’nin kalesi, yine CHP alacaktır” görüşü ise ön plandaydı.

‘Şu zamana kadar en zorlayıcı aday Amber Türkmen’

Çankaya’da ipi göğüsleyecek aday olarak Alper Taşdelen gözükse de Amber Türkmen vatandaşı etkilemişe benziyor. Kadın dokunuşunun farklı olacağına inanan vatandaşlar particilik anlayışı gözetmeksizin Amber Türkmen’i desteklerken, bir vatandaş ise “Şu zamana kadar en zorlayıcı aday Amber Türkmen” diyor.

Çankaya’da Akp’nin kadın aday çıkarması ve Alper Taşdelen ile çekişmesi

Çankaya’da Kadınlar Amber Türkmen Diyor!

Kadınların büyük bir çoğunluğu hemcinsleri olan Amber Türkmen’e destek verirken, erkekler ise kadın aday çıkarmanın bir strateji olduğu ama sadece seçime renk katacağını düşünüyordu. Kadın gücünün çok etkili olduğu ve AKP’nin Çankaya’da kadın aday çıkarmasının yerinde olduğunu savunuyorlardı. Ancak her biri bu hamlenin yeterli olmayacağından emindi. Taşdelen, seçimi kazanacaktı ve vatandaşın tek isteği daha iyi bir Çankaya’ydı.

Parti Sadakati Alper Taşdelen’i kazandıracak!

Konuştuğumuz birçok vatandaş hizmet olarak Alper Taşdelen’in Çankaya için en iyi başkan olmadığı kanaatinde. Alper Taşdelen’in babası Doğan Taşdelen’in Çankaya’daki nüfusu ve CHP’li seçmenin Çankaya’daki sayısı sayesinde seçimleri kazandığını iddia eden insanların sayısı bir hayli fazlaydı.

Haber: Selin Susüz- Seren Bayraktar- Aslıhan Derman

--

--