5 things to know about Diesel

Fuel your love for Diesel

Ook gek op Diesel? Dat begrijpen wij bij Concept Fashion helemaal. De jeansbroeken zitten niet alleen geweldig, ze geven je meteen de stoere look die we allemaal zoeken in een jeansoutfit. Maar wist je deze 5 dingen al over Diesel?

1. Allround lifestyle Brand

Diesel heeft niet alleen kledij in het aanbod. Het is een internationaal lifestyle- en interieurmerk dat ook keukens, verlichting, servies, meubels en zelfs olijfolie produceert.

De artisanale Diesel olijfolie wordt handgemaakt op de Diesel Farm heuvels in Italië, waar ook de roots van het merk liggen. ‘t Is een echt collectorsitem voor die hard Dieselfans! En guess what? Bij Concept Fashion kan jij zo’n zeldzame fles krijgen. In elke winkel gaan de eerste twee klanten die van 13 april t.e.m. 9 mei voor € 300 aan Dieselkledij kopen, met een fles Diesel olijfolie t.w.v € 150 naar huis!

2. De oprichters van Diesel en Replay zaten samen op school

Renzo Rosso en Claudio Buziol werden allebei geboren in de jaren ’50 ten noorden van de Italiaanse stad Venetië. Rosso was een boerenjongen, de ouders van Buziol maakten en verkochten kledij. 60 jaar later behoren de twee klasgenoten tot de grootsten in de jeanswereld: Rosso richtte Diesel op, Buziol is eigenaar van Replay. Ti amo!

3. Diesel maakte een uitbreiding van De Sims 3

Diesel verleende zijn samenwerking tijdens de ontwikkeling van De Sims 3: Diesel Accessoires. Dit uitbreidingspakket van De Sims 3 bevat virtuele kleren en meubels van Diesel. Zo ziet je Sim er altijd fashionable en cool uit!

4. The inside label

In de beginjaren werd de naam Diesel nog niet gelinkt aan een cool jeansmerk. Daarom vroeg Renzo Rosso aan zijn creatief team om een logo geïnspirereerd op indianen te ontwerpen. Ze maakten een punk-rock indiaan met de slogan “Only the Brave”. Dankzij dit logo kreeg Diesel een rebels imago en een sterke persoonlijkheid. Je vindt het nog altijd terug op elke jeans van Diesel.

5. Made to run away

De nieuwe collectie staat helemaal in het teken van de comfortabele jeans. Want volgens Diesel is hun jeans ‘made to run away’. Diesel daagt je zo uit om eens tegen de regels in te gaan, waar je dat normaal niet zou doen. Bekijk de video hier:

Ontvang je gratis Diesel Totebag

Tussen 13 april en 9 mei krijgt iedereen die Diesel kledij koopt voor minstens € 150 een gratis totebag! Het ideale moment om de nieuwe collectie te komen ontdekken 😉

Meer info op www.conceptfashion.be