Månedens Hjemmekok — September 2017

Hver måned kårer Cookpad Danmark månedens hjemmekok og giver et skulderklap til en aktiv og inspirerende person fra vores fællesskab. Derfor vil vi nu gerne præsentere jer for Dalal Khalil, som I kan lære lidt bedre at kende her.

MÅNEDENS HJEMMEKOK SEPTEMBER 2017
Se alle Dalals opskrifter her

HVEM ER DU?

🦋 Dalal Khalil er 42 år og mor til fem børn i alderen 3–21 år. Dalal kom til Danmark fra Libanon for 23 år siden. Hun har boet i København i mere end 20 år. I mange år har hun arbejdet i tøjbutik. For et år siden fik hun et madkursus hos ”Send Flere Krydderier” på Nørrebro. I dag arbejder hun på deltid som køkkenmedhjælper og er blevet så glad for det, at hun søger mere arbejde med mad.

HVOR OFTE LAVER DU MAD, OG HVEM LAVER DU TYPISK MAD TIL?

🦋 Dalal laver mad hver eneste dag til sine børn, veninder og gæster. Så der bliver lavet meget hjemmelavet mad — og flere gange om dagen i hendes køkken.

HVAD ER DINE LIVRETTER, ELLER HVILKEN TYPE MAD KAN DU BEDST LIDE AT SPISE?

🦋 Libanesiske retter, f.eks. ”kubbeh” der er råt kød med bulgur og krydderier og ”vinblade” fyldt med ris og kød. Men jeg kan også godt lide hjemmelavet pizza, lasagne og burgere, som er hverdagsretter hjemme hos os.

HVILKEN TYPE MAD KAN DU BEDST LIDE AT LAVE?

🦋 Næsten alt slags mad med grøntsager, fisk og kød. Men jeg kan også godt lide at bage og rigtig godt lide at lave desserter, som jeg laver 2- 3 gange om ugen.

HVORDAN/HVORFOR ER DU BLEVET INTERESSERET I MADLAVNING?

🦋 Jeg har lavet mad siden jeg var 15 år, fordi min mor var på arbejde og kom sent hjem fra arbejde, så måtte jeg lave mad til hende og min søster. Mad har lige siden dengang haft min interesse, og jeg er meget glad for at lave hjemmelavet mad.

HVOR FINDER DU INSPIRATION TIL DIN MADLAVNING?

🦋 Familieopskrifter, kogebøger og youtube film er gode at se, når jeg skal prøve noget nyt. Og jeg søger også af og til på Google. Da jeg har lært arabisk som barn, er Cookpad på arabisk også rigtig fin for mig.

Har du også lyst til at være en del af vores inspirerende fællesskab, så del dine opskrifter med os på https://cookpad.dk

A single golf clap? Or a long standing ovation?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.