Лідерське коло

Nataliya Trenina
Courses & Other Public Events
4 min readJan 25, 2024

Спільний коучинг і партнерство з розвитку
На основі підходу Leadership Circle Profile ™

Запрошую долучитися до гібридної програми індивідуального і партнерського коучингу на основі підходів Leadership Circle Profile™, Immunity To Change™, Leadership System™ та моїх напрацювань у сфері розвитку лідерства і зрілості.

Ця програма поєднає:

  1. Індивідуальну роботу з якісним зворотним зв’язком-360
  2. Колективну роботу над спільними темами і викликами
  3. Партнерську роботу, яку я пропоную як “прото-коучинг”
  4. Синергію групи та невипадковість методів
  5. Себе у якості провідника і партнера.

Про Leadership Circle Profile™

Leadership Circle Profile™ — це вичерпна система для розуміння і розвитку лідерства. Портрет лідера в ній поєднує професійні компетенції з людськими якостями, надаючи змогу виміряти як зовнішні, так і внутрішні аспекти лідерства. Модель в основі лідерського кола ґрунтується на працях таких мислителів і практиків, як Пітер Друкер, Пітер Сенге, Роберт Фрітц, Деніел Ґоулман, Джеймс Кузес, Баррі Познер, Карл Роджерс, Карен Ґорні, Роберт Кіґан, Ліза Лейхі.

Leadership Circle Profile™ пропонує підхід до зворотного зв’язку, що враховує не тільки поведінку і компетенції, але й їх рушійні сили — смислотворення людини. Результати оцінки відображаються у великому круговому графіку, що символізує цілісність людини. Процес знайомства зі своїм профілем починається з припущення, що кожен є напрочуд складною і гармонійною особистістю, що розвивалася відповідно до своїх внутрішніх і зовнішніх умов. Система оцінювання на основі зворотного зв’язку-360 має на меті деталізувати це припущення і зорієнтувати лідера у подальшому розвитку.

Існує ще одна причина, чому лідерський профіль має форму кола — вона наочно показує, як усі аспекти складають одне ціле. Кожна позиція в колі може розкрити взаємозв’язок цього аспекту з іншими аспектами лідерства. На ці зв’язки акредитований партнер з розвитку (коуч) посилається щоб допомогти клієнту утворити нові сенси, розробити гіпотези і спланувати дії.

Профайл містить великий обсяг інформації, цінної не лише для лідерство, але й для життя, оскільки має два рівні аналізу — лідерські компетенції і реактивні тенденції та переконання.

Leadership Circle Profile™ об’єднує 18 лідерських компетенцій, що визначають найважливіший набір навичок і поведінкових характеристик лідерства. Всі показники система надає у порівнянні з іншими лідерами у базі даних, яких вже більше 120 тисяч. Висока кореляція і валідність даних допомагають усвідомити зв’язок між власним лідерством і перевагами та вадами організації, що базуються на тому, як ви залучаєте у справу свою особистість. Додатковими джерелами інформації служить порівняння того, як вас бачать різні групи людей, та якими текстовими коментарями вони супроводжують свою оцінку.

Другий рівень профілю допомагає усвідомити внутрішні переконання. Звичні паттерни мислення про себе і про світ формують нашу поведінку і керують розвитком компетенцій. Профіль охоплює 11 аспектів, що обмежують розвиток лідерства. На цьому рівні ми зустрічаємося зі своїми тіньовими аспектами та імунітетом до змін. Самооцінка співставляється з тим, як нас бачать інші і допомагає виявити сліпі плями та потенціал для подальшого розвитку.

Деякі частини профілю будуть більш точними і достовірними, деякі — менш, оскільки не існує жодної моделі чи групи людей, що змогли би точно описати людину. Проте, якщо багато голосів співають одну й ту ж пісню — має сенс прислухатися до її слів, оскільки вони є правдою принаймні для цих людей — для яких ваше лідерство є важливим.

Ви можете отримати ці погляди, виявити сліпі плями, пов’язати цю інформацію з власними намірами і скорегувати шлях, що приведе на новий рівень добробуту та впливу на організаційні системи. Leadership Circle Profile™ — це радар, що допомагає розпізнати поточний стан і нові можливості, а моє завдання як партнера — навігація по мапі сенсів. Ця робота проводиться у коучинг-форматі, з елементами наставництва.

Більше про систему оцінювання, її історію, джерела та обґрунтування ви можете дізнатися на порталі: https://leadershipcircle.com/

Ритм і розклад програми

  1. Підготовка, організація і проведення опитування-360:
  • До 12 лютого
  • Опитування — протягом лютого

2. Проведення індивідуальних сесій-дебрифів:

  • По мірі отримання профілей, плануємо індивідуально
  • Бажано провести всі дебрифи до 22 березня.

3. Початок спільної програми —26 березня

  • Знайомство, орієнтування в програмі
  • Розбір профілю, формування намірів

Зустрічі у когортах

  • Кожні 3–4 тижні, по вівторках
  • 9-12:00–дві години разом + година самостійно/в парі

Конкретні дати

Когорта LC Fire, по вівторках:

  • 26 Березня
  • 09 Квітня
  • 23 Квітня
  • 14 Травня
  • 04 Червня
  • 25 Червня
  • 16 Липня

Приклади тем

  1. Цілісність, справжність, ідентичність
  2. Одна велика річ — мета розвитку лідера
  3. Іммунітет до змін і тестування припущень
  4. Мислення у системах і розуміння складності
  5. Присутність і слухання як лідерські активи
  6. Енергія, фокус і здатність досягти результату
  7. Розвиток міцних і продуктивних стосунків
  8. Культура взаємної відповідальності
  9. Лідерство у складних змінах

Зустріч закладає понятійний апарат і розуміння важливості поточної теми, а заземлення цієї теми у контекст кожного з учасників відбувається у партнерській роботі. Окрім розмов на тему зустрічі, члени когорти приносять свої спостереження і виклики, результати самостійного пропрацювання і питання для обговорення. Така зустріч радше є спільним коучингом, чи майстер-майндом, ніж навчанням у класичному розумінні теорії-і-практики.

На додаток до роботи у когорті, ви можете працювати індивідуально у коучингу над своїми особистими викликами і темами.

Вартість і реєстрація

  1. Базовий пакет на оцінку-360, тільки при участі у програмі на півроку — $850, в нього входять:
  • підготовка і проведення опитування (2–3 тижня)
  • формування профілю і дебриф (сесія 2 години)
  • додаткова сесія по формуванню напряму розвитку (1 година)

2. Шість зустрічей протягом півроку — $900 (можлива сплата 2 двома частинами).

3. Окремо, за потреби, індивідуальні сесії — $150/година.

Зареєструватися і обрати когорту можна тут. Будь ласка, враховуйте що кількість місць в когорті обмежена 6–8 учасниками.

Якщо ви хочете замовити лише базовий пакет, його ціна склає $1350.

--

--