Жаклин Ким Перес: „Covalent демонстрира какво е прозрачност на данните .“

Nedko Panchev
Covalent
Published in
4 min readJul 1, 2021

Covalent е начело на промяната на традиционните начини, по които гледаме, дефинираме и имаме достъп до големите данни. Те предоставят на индустрията това, от което наистина се нуждае — истинско представяне на това как трябва да изглежда прозрачността.

„По-големият въпрос е защо не бих участвала в екипа?“

За първи път се срещнах с главния изпълнителен директор и съосновател на Covalent — Ганеш Свами преди четири години, точно когато Covalent се зараждаше като идея. Спомням си нашите разговори и моментите, в които той мислеше име на компанията, създаваше различни лога и изграждаше уебсайта. Вълнението, което демонстрираше за визията и крайната цел, беше заразително — исках да бъда част от промяната на парадигмата. Възхищавах се на смирението, което той демонстрираше по време на това приключение.

През годините поддържахме връзка — той никога не загуби искрата и страстта, която имаше за крайната цел. Ако имаше неща, относно технологията, които не разбираше, той не се страхуваше да се обгражда с хора, които знаят повече от него, с цел, да черпи знания от тях. Откривам, че много предприемачи или се затрудняват да определят своята мисия и визия, или забравят защо са решили да създадат компания — но не и Ганеш. Той знаеше „Защо?“. Този неумолим глад и амбиция, които видях, му дават сили да извърви своя път до край. Ако инвеститорите или хората му откажеха или не разбираха визията, той не се обезкуражаваше. Той се обграждаше с истински и сплотен екип, който споделяше неговата визия и който щеше работи по създаването на продукта.

Но светът не беше готов.

Всички си спомняме бума на ICO (initial coin offering), който индустрията преживя през 2017 г. Компании, които имаха малък или нямаха почти никакъв опит в сектора, поставяха думата „блокчейн“ в техните документации (ако имаха такива) или прилагаха брилянтни маркетингови трикове, които не предоставят нищо по-различно от празни обещания за решения, които нямат общо с технологията.

Това, което ме изненада, е как няколко компании събраха милиони долари БЕЗ ПРОДУКТ. Имаше повтарящи се проблеми, които тези компании не бяха искаха да решат — прозрачността и образованието, но масата хора не се интересуваха. Броят на измамите, които накараха инвеститорите и широката общественост да се поддадат на FOMO(Fear of missing out*), беше поразителен. Хората искаха да печелят лесно, без да разбират последиците от това, в което наливат парите си, колко важно е надеждното проучване, предоставената прозрачност и най-важното — функционалността на технологията.

Екипът на Covalent е създал красив унифициран приложно-програмен интерфейс (API), който ще осигури видимост и достъпност до данните на блокчейн, които никой не е успял да предостави. Данните не само са лесно достъпни за обществеността, но също така дават възможност на разработчиците от всякакви сфери да ги използват в традиционни и нетрадиционни случаи. Той осигурява слой прозрачност, към който цялата индустрия се стреми, и това ще бъде положително за De-fi (децентрализирани финанси) развитието.

Covalent е на прага на масивен пробив. Те имат работещ продукт, какъвто никой не е виждал досега, клиенти от най-високо ниво, които генерират приходи, лоялна и сплотена общност от лица и разработчици, които са развълнувани да бъдат част от тази промяна. Защо да не съм развълнувана да съм част от Covalent? Винаги съм била масов поддръжник на идеята за предоставяне на образователни компоненти, които липсват в индустрията. Прекарах последните пет години, фокусирана върху консултации, разговори и създаване на съдържание за широката общественост и инвеститорите, за да разберат основите на блокчейн технологията. Проблемът е в степента на прозрачност, която блокчейнът осигурява.

Продължава да има незрялост в начина, по който данните се използват, споделят и анализират поради липса на прозрачност. От съществено значение е осигуряването на пионерите в тези технологии с необходимите инструменти, поради което имам честта да се присъединя към екипа като ръководител на отдел ”Процеси и маркетинг на токена”, за да покажа на света защо Covalent е единствената компания, която има решението. Също така нямам търпение да разраствам общността, да споделям фирмената култура и най-важното — нашата история.

Благодарим ви за възможността да бъдем част от наследство, по-голямо от всичко, което сме си представяли, и част от екип, воден от една визия, страст и цел. Развълнувана съм и благодарна!

Относно Covalent

Covalent предоставя унифициран приложно-програмен интерфейс (API), за да осигури пълна прозрачност и видимост на активите във всички блокчейн мрежи. Технологията на Covalent позволява решение без код, което разрешава огромен набор от потенциални проблеми на портфейли, борси, банкови попечители, данъчно облагане и др. API позволява лесен достъп до данни, които са нормализирани, унифицирани и гранулирани.

--

--