Die week op het net: automatisch Excel-sheets maken en de nieuwste fleshlight

Het beste (en aan de titel te zien ook wel het spannendste) van het web, volgens ons toch. ‘t Is met Bulldozers en al.

Goed begonnen is half gewonnen

Ooit al eens iemand melk zien gieten in een over z’n hoofd getrokken, met cornflakes gevulde plastic zak? Nu wel. Graag gedaan.

Wanneer een kat en twee honden aankloppen

Het klinkt een beetje als het begin van een slechte mop, toch? Deze man hield zich een uur of drie uit noodzaak bezig met de huisdieren van iemand anders, in zijn appartement.

Bekijk zeker ook het hele draadje onder deze tweet:

Een mooi verhaal over hoe stom sommige baasjes zijn als het over hun dieren gaat. Laat je dieren niet alleen in een appartement, met de deur niet op slot, als die dieren deuren kunnen openen.

In de zakken van een puber

“Pocket” is een kortfilm van Mishka Kornai en Zach Wechter over het dagelijkse leven van een Amerikaanse tiener, Jake, vanuit het perspectief van zijn intiemste vriend: zijn smartphone. We zien hem ruziën met zijn ma, rijlessen volgen, spieken in de klas, een klasgenoot pesten die T-shirts met een V-hals draagt, en ook surfen naar Pornhub. Maar we volgen vooral zijn (virtuele) romance met Farrah, een meisje van zijn school. Knap gemaakt!

Tip: bekijk ’em op smartphone met koptelefoon.

Meer weten? Vimeo geeft een woordje uitleg:

En The Atlantic ook:

Maffe Make-up

Mimi Choi is een Canadese make-up-artieste die de mafste creaties ontwerpt.

Met autootjes spelen

BLOKKEER DE WEG MET DIE BULLDOZER! Op deze site kan je een simulatie maken van het verkeer met parameters zoals aantal wagens, snelheid en vriendelijkheid van de bestuurders. En niet onbelangrijk: je kan ook obstakels op de baan plaatsen zoals bulldozers, kegels en verkeerslichten. #Alleskapot

Weirde shit in Florida

Vorige week ging de volgende tweet viraal op Twitter. Blijkbaar gebeuren er in Florida zoveel weird things dat je altijd wel iets vindt, als je “Florida man” intypt, met erna je geboortedatum. Bizar.

Eentje voor dit weekend op café: “Florida man march 31” — Florida High School Student Charged After Biting Off Chicken’s Head. Zoals dat gaat.

I’ll be Bach!

Sorry. Maar dus: Google helpt je om met de hulp van AI muziek te maken zoals Bach. Interessant: ze zijn niet blijven stilstaan bij de AI alleen, maar hebben het ook visueel interessant gemaakt.

Google bracht de technologie samen in een doodle. Als in: een interactief Google-logo, ter ere van Johan Sebastian Bach, dat verscheen op 21 maart. Het testen waard!

De portie groenten en fruit waarvan je niet wist dat je ze nodig had

Kevin Parry maakt (verrassend rustgevende) stop-motion animaties door fruit en groenten te snijden. “A near psychedelic exploration of each food’s interiors”.

Tip: geluid aan!

Van foto naar een tabel in Excel

Je kent het gevoel waarschijnlijk wel. Je ziet een tabel in de krant en je denkt bij jezelf: “Damn, het zou toch handig zijn moest ik deze tabel in een Excel-sheet kunnen gieten.” Nee? Oké. Dan ga je hier helemaal niks aan hebben, maar we geven het toch mee.

In de nieuwste versie van de Excel-app voor Android maak je via een foto automatisch een Excel-sheet.

De Netflix van de gaming

Google betreedt de gaming arena. Ze willen de Netflix van de games worden en bouwden een platform waarop je games streamt. En dus kan spelen op eender welk apparaat.

Bye bye console? Wie weet!

Er zijn natuurlijk een hele hoop vragen. Hoeveel gaat het kosten? Wat als je verbinding wegvalt? Hoe zit het met de lag of vertraging? Soit, zorgen voor later. Later dit jaar gaan we alles ontdekken!

Angry Birds 2.0.

Binnenkort is het weer gedaan met productief zijn: Angry Birds gaat voor een comeback met een AR game. En afgezien van het cringy reclamespotje, ziet het er al wel cool uit.

Pizza of verrassing?

James Cordon is geweldig. Dat weten we allemaal. Pizza is ook geweldig. Dat weten we ook allemaal. Gooi die twee samen en er komt iets prachtigs uit. Kijken maar:

Burger King on fire

Burger King is weer aan het lachen met de concurrentie. In Brazilië lanceerden ze een campagne waarbij je via AR op je smartphone affiches van pakweg McDonalds of KFC in brand kan steken, in ruil voor een gratis Whopper.

Last but not least

Voor wie voor het einde van de week nog wat actie wil: DIY Fleshlight heeft een nieuwe ad! En, spoiler alert: het gaat niet om een koffiemachine. Geniet ervan.

Tot de volgende lading! 👋🏻