Die week op het net: Baby Yoda, de Tesla Cybertruck en het genie Walt Disney

Het beste van het internet, vers geplukt van de internetkersenboom. Of een appelboom, kan ook.

Anne Servaes
Creative Lab

--

YouTubers moeten zich weer aanpassen

In 2020 zullen YouTubers moeten aangeven of hun video’s gericht zijn op kinderen (of interessant zijn voor kinderen) zodat de reclame rond die video’s kan worden aangepast. Veel YouTubers vrezen voor verwarring, want is een video over Minecraft vol gevloek ook een video die interessant is voor kinderen? Zijn animatiefilmpjes interessant voor kinderen of niet?

Veel vragen dus, en natuurlijk zijn ze ook bang om advertentie-inkomsten te verliezen. De korte uitleg vind je hier:

De lange uitleg van deze YouTuber schetst het hele verhaal:

Baby Yoda: memes all over the place

In de nieuwe Star Wars reeks ‘The Mandalorian’ zit een klein groen mormel dat het internet heeft omgedoopt tot ‘Baby Yoda’. Het is raar en schattig tegelijk, en natuurlijk is het in geen tijd een meme geworden.

I’m gonna tell my kids…

De laatste tweet over Baby Yoda is trouwens ook nog een andere meme. Spreekt voor zich:

Marjolein Rover: echt of niet?

VPRO Dorst, de talentenhub van VPRO, organiseerde onlangs snackbites, een talentenjacht voor digitale makers. De zeven beste inzendingen zijn te zien op de kanalen van Dorst.

Wabbesch Wabbesch is daar één van: hij zet de fictieve televisievedette Marjolein Rover zo geniaal neer, dat je moeite moet doen om te blijven geloven dat het fictie is.

The ‘Imagineering’ Story van Walt Disney

Toen Walt Disney het idee had voor Disneyland werd al snel duidelijk dat gewone architecten niet geschikt waren voor de job. Daarom verzamelde hij een team van tekenaars, techneuten, art directors en ingenieurs om samen een totaalbeleving te creëren.

Op Disney+ staat een veelbelovende documentairereeks over deze “imagineers” van Disney. Imagineers, dat is een samentrekking van imagination en engineers. Wel nog even wachten tot volgend jaar, want Disney+ is voorlopig niet beschikbaar in België.

Bejaarden en playback: topcombo

In de Hongaarse televisieshow ‘Budapest Európa Televízió’ playbacken bejaarden rare Hongaarse liedjes. Spoiler alert: de timing zit vooral zeer goed. Kijken die handel!

Snapchat does it again: nieuwe sublieme AR-lens

Snapchat doet weer een poging om meer mensen opnieuw naar het platform te krijgen. En ja hoor, het werkt weer: een lens waarin je van jong naar oud evolueert, blijkt te aanlokkelijk om weg te blijven!

Homevideo’s uit de DDR: ja, het bestaat

Open Memory Box is een collectie van meer dan 400 uur aan beeldmateriaal uit de voormalige DDR, van 1947 tot 1990. Homevideo’s uit private collecties van 149 families uit 102 dorpen die een kijk geven achter de schermen van het Ijzeren Gordijn.

Netflix kijkt naar… Netflix

De vrienden van Netflix hebben op hun YouTube-kanaal de reeks ‘I Like to Watch’ gelanceerd. Daarin wordt er gekeken en gereageerd op een Netflix-reeks, uiteraard.

Niets vernieuwend, maar de hosts van dienst heten Trixie Matell & Katya en komen uit Ru Pauls Drag Race. Perfecte casting voor de eerste aflevering, waarin ze kijken naar ‘The Crown’.

Timelapse van 30 jaar? Yes please

Een filmmaker in New York kwam op het geschifte idee om een 30-jaar-durende timelapse te maken van de skyline van New York. Zijn camera neemt ondertussen al 4 jaar lang elke 30 seconden een foto. Het idee achter het plan is heel mooi, de technische kant redelijk indrukwekkend. Hij legt alles uit in deze video:

Yatatoy: tekenen met en rond de smartphone

De meeste ouders hebben een haat-liefdeverhouding met de smartphone als entertainment voor hun kinderen. Wij zijn alleszins wel grote fan van deze drawnimal. Bij deze game moeten kinderen dieren tekenen rond de smartphone of tablet. Het is eens een andere manier om naar het scherm te kijken.

Gokje: wat is de prijs van een mixed reality kunstwerk?

Kunstenares Marina Abramovic is niet vies van een stevige dosis interactie met haar publiek. Met haar recentste werk, The Life, ontdekt ze de mogelijkheden van 3D avatars, algoritmes en aanverwanten en maakte ze meteen het eerste mixed reality kunstwerk dat effectief onder de hamer zal gaan. Veilinghuis Christie’s gokt alvast op een karige opbrengst van 775.000 dollar.

Hoe maak je de les kunstgeschiedenis interessanter?

Lijkt iedereen in het schilderij op Putin? Dan is het sowieso Van Eyck! Is iedereen mooi en naakt? Dan is het sowieso Michelangelo. Lijkt het op Excel maar dan met kleuren? Dan is het sowieso Mondriaan. Dit artikel vat kunstenaars en hun werken perfect samen. Leuk gedaan!

Waarom Engels eigenlijk op niks slaat

Engels is een wereldtaal. Zoveel is duidelijk. Maar slaat het ook op iets? Deze video legt perfect uit waarom Engels zo vreemd in elkaar zit, met aantrekkelijke visuals. Kijken!

Hét Google Earth boek

Forth and Back Studio uit NYC heeft het prachtige boek ‘Dreams of New York’ uitgebracht. Belangrijk detail: alle beelden komen van Google Earth . De moeite!

Het boek is helaas uitverkocht, gelukkig is er nog de website van het project:

En toen liep het even mis met de Tesla Cybertruck

Ja, hier moeten we gewoon mee eindigen. Het liep even fout toen de Tesla Cybertruck werd voorgesteld. Of was het een publiciteitsstunt? Er zijn alleszins al zo’n 150 000 exemplaren ‘gereserveerd’!

--

--