Die week op het net: Bird Box, Bandersnatch en waarschijnlijk wel nog iets met een b.

Het beste van het web, geselecteerd door Creative Lab van de VRT.

De foto waar je makkelijk je hele lunchpauze naar kan kijken

Ongelofelijk veel zin om naar Shanghai te gaan, maar te lui om een vliegtuig te nemen? Dan komt deze foto als geroepen.

De Chinezen van het bedrijf Jingkun Technology hebben een fantastische panorama-foto van de stad gemaakt. De foto is genomen vanaf de Oriental Pearl Tower en bestaat uit 195 miljard pixels. Dat maakt dat je mensen van kilometers ver door de straten kan zien slenteren.

Allemaal leuk! Behalve voor je privacy natuurlijk.

Het gamekanaal van Jack Black op YouTube

Acteur Jack Black begrijpt hoe YouTube werkt. In tegenstelling tot andere celebrity’s die een hele productieploeg achter hen hebben staan, doet hij het gewoon samen met zijn zoon en een vlogcamera. Zijn kanaal Jablinski Games ziet er misschien wat crappy uit, maar hij komt ermee weg door zijn persoonlijkheid. En is dat uiteindelijk niet waar het bij vloggers om draait?

Hoe dan ook, Jacks gezicht werkt op YouTube: op zo’n 3 dagen tijd heeft hij al 3 miljoen subscribers.

Nog toffer dan een gamekanaal: Standaard Koekhandel van Lukas Lelie

Waarom zou je over games praten, als je het ook gewoon over je lievelingskoeken kan hebben? Stand-up comedian Lukas Lelie doet het en (koeken)pakte ons helemaal in.

Hoe Netflix debuteert met interactieve fictie

Wie niet onder een steen leefde tijdens de kerstvakantie, weet dat Netflix zijn eerste interactieve film heeft gelanceerd. Die komt in de vorm van een Black Mirror-aflevering: Bandersnatch.

De makers schreven een verhaal waarin die interactiviteit heel meta in verwerkt is. In de making of tonen ze hoe dat allemaal in zijn werk ging, en hoe ze bijvoorbeeld nieuwe software hebben moeten maken om de vertakkingen van het plot behapbaar te houden.

Zijn memes vanaf nu ook marketing voor films?

Niet enkel Bandersnatch domineerde Netflix de afgelopen weken, er was ook die andere film: Bird Box. De blinddoeken in de film zorgen voor een onuitputtelijke bron aan memes, die andere mensen dan weer triggeren de film te gaan bekijken.

Dus: zijn memes een nieuwe manier om marketing te voeren?

Vergeet ‘Bob’, hier is ‘Laura H.’

Audiocollectief Schik verraste ons eerder al met de prachtige podcast ‘Bob’ en bracht afgelopen najaar ‘Laura H.’ uit. De nieuwe podcast vertelt het verhaal van het Kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Het verhaal over haar terugkeer lijkt op een script uit een Hollywoodfilm. Bye bye binge-watching, hello binge-listening!

En tot slot: de enige TikTok challenge die er momenteel toe doet

Snoepjes van Haribo waren zelden zo grappig.

Voilà, je bent tot het einde van dit artikel over ‘t internet geraakt. Proficiat en een gelukkig nieuwjaar!