Die week op het net: boek een shout-out van Soulja Boy, animaties gemaakt op Nintendo DS en een bizarre vliegtuigtrein

Het beste van het web, geselecteerd door Creative Lab van de VRT.

Shout-outs van je favoriete (laag gevallen) celebrity!

Cameo is een nieuwe service waar je shout-outs van bekende (en vooral veel minder bekende koppen kan kopen). Deze video legt het allemaal uit:

Yup, het werkt echt. DUS: Altijd al eens een liefdesverklaring van Soulja Boy of Tom Felton (ja, die van Harry Potter) willen krijgen, of misschien van Bella Thorne? En je hebt er geld voor over? Dan is dit de go-to plek!

Animeren op je Nintendo DS

Heb je 18 seconden tijd? Kijk dan even naar dit filmpje:

Bizar? Ja. Cool? Ja. Gemaakt op de Nintendo DS? Ja!

De Franse animator Kévin Gemin maakte deze filmpjes op zijn Nintendo DS gewoon voor zijn plezier. Maar toen bleek dat andere mensen het ook cool vonden. En zo geschiedde! Meer weten over Kévin? Onderstaand artikel vertelt er je meer over:

90s commercial is briljante promo voor een videoproductie agency

Deze typische reclamespot met nineties feel neemt een wel heel onverwachte wending, en dat is niet zomaar. Het is eigenlijk een erg slimme zet van het videoproductiebedrijf Rocketjump om reclame te maken:

In de behind the scenes leggen de mannen van Rocketjump uit hoe ze er in geslaagd zijn om deze typische nineties esthetiek en VHS-stijl te creëren.

Het hele werk van Shakespeare in één kleine foto

Een meneer genaamd David Buchanan schreef onderstaande tweet:

Kort samengevat: het hele werk van Shakespeare zou in één kleine foto passen als ZIP file. Heel interessant, maar ook heel technisch. Zin om je er in te verdiepen? Lees hier meer!

Bizarre Republikeinse campagnevideo’s

Deze week staat Amerika in het teken van de midterms. Traditioneel betekenen verkiezingen ook promotiemateriaal, en vooral een resem aan gekke video’s. Vooral de Republikeinen zijn koningen in het promoten van zichzelf met een crazy boodschap, waar harde taal niet geschuwd wordt. Check it out:

Van meme tot politieke slogan

En nog wat meer verkiezingsnieuws. “Jobs not Mobs!” was een van dé slogans tijdens de campagne voor de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten. De slogan ontstond niet tijdens een of andere brainstorm, maar de Republikeinen plukten hem gewoon van het internet. The New York Times maakte een mooi overzicht van de ontstaansgeschiedenis van de slogan. Heel interessant!

Fortnite doet weer iets en iedereen springt erop

Fortnite heeft weer een speciaal evenement gerealiseerd. Ze kondigden het volgende aan op Twitter:

Spelers konden een “one-time event” meemaken als ze op een bepaald uur online zouden zijn. Het resultaat zie je in onderstaande video. Vooral interessant om te onthouden hoe ze altijd manieren vinden om buzz en pieken in hun aantal spelers te creëren:

Futuristische oplossingen met Dahir Insaat

Dahir Semenov is een van de ingenieurs van Dahir Insaat, een Russisch ontwerpbureau dat hij samen met zijn vrouw runt. Hij is vooral bekend voor zijn futuristische video’s met CGI van zeer hoge kwaliteit.

Recent publiceerde hij een oplossing voor bussen die vast zitten in de file:

Maar ook het idee voor een soort vliegtuigtrein komt van hem (wat hebben we daar in godsnaam aan?!):

Geïnteresseerd? Hier lees je nog meer over die vreemde man!

De eerste #BOOS-docu en hun gebruik van green screens

De eerste documentaire van #BOOS is een feit, en ze komen straf uit de hoek. Ze nemen een onderwerp vast en gaan daar een uur lang mee aan de slag in hun bekende stijl. Maar vooral leuk is hun originele gebruik van green screens (rond 18:10):

Nog eentje om jouw dag beter te maken:

Genoeg internet voor vandaag. Ciaokezzz; en tot volgende week maar weer, vrienden!