Die week op het net: een hele hoop goede YouTube-video’s, en iets met een anus en Mark Zuckerberg

Het beste van het web, volgens ons toch.

CGP Grey: goede explainers over moeilijke onderwerpen

Hij is al even bezig, maar daarom niet minder het vermelden waard: CGP Grey. De Iers-Amerikaanse YouTuber, die in Londen woont, maakt explainers in zijn geheel eigen stijl. Geen idee wat het probleem eigenlijk is met de “backstop” in de Brexit? Hij legt het helder en eenvoudig uit:

Boeken lezen op Instagram Stories? Yep.

Een papieren boek lezen? Nah. Een boek lezen via Instagram Stories? Waarom niet, dacht New York Public Library. Ze herwerkten enkele Amerikaanse klassiekers tot prachtige boeken op Instagram:

Knotsgekke animators en een platform = goud

Hellavision Television is een initiatief, gestart in 2017, voor animators: iedereen kan zelf een video insturen over welk onderwerp dan ook. Daar wordt een volledige aflevering van gemaakt en uitgezonden. De show wordt nadien in de cinema op YouTube geplaatst. Bij elke aflevering hoort ook een gratis magazine. Fijn concept!

Waarom we nog meer gaan houden van Tan France

Tan France, bekend van de Netflix-show Queer Eye, heeft nu zijn eigen YouTube-kanaal. Dit is de eerste video, waarin hij in vier minuten vertelt wat er allemaal op zijn kanaal te zien zal zijn. En ondertussen maakt hij ook nog iets heerlijk speciaals klaar:

De ‘Harry Potter’-versie van Pokémon Go maakt fans wild

De eerste beelden van de ‘Harry Potter’-versie van Pokémon Go zijn losgelaten, en de fans zijn er wild van. Nog even wachten tot het spel effectief uitgebracht wordt, maar oordeel vooral zelf over de eerste beelden:

Instagram en Pantone kleuren = goede match

Het Instagram-account Pantop focust op mensen, dingen, dieren of gewoon zever die de actualiteit kleuren. En geef toe: alles wordt mooier met de juiste Pantone kleuren! Dus, op zoek naar een fancy en hipster Instagram-account? Look no further:

Comedy Central: “Sex Fails” op YouTube

Comedy Central is al uitgebreid aanwezig op YouTube, maar schakelt nu nog een versnelling hoger: content in-house geproduceerd door een team schrijvers en comedians, enkel bestemd voor het online kanaal. Eén van de formats die ze lanceerden is “Sex Fails”. De titel zegt genoeg: comedians vertellen op een grappige manier hun meest beschamende seksuele verhalen.

Netflix & chill & leer een nieuwe taal

Het aangename aan het nuttige koppelen en een nieuwe taal leren met Netflix? Deze extensie toont in de ondertitels het origineel simultaan met de vertaling, zo kan je hersenschors dit oppikken en leer je al bingewatchend bij.

Crowdfunding voor een steen die naar huis wil

Er is een crowdfunding opgestart door Bart Smeets voor, jawel, een steen terug naar zijn plaats van origine te brengen. Het is zo raar als het klinkt, maar wel grappig. Zeker kijken:

Hoe was het internet eigenlijk in 1989?

Het wereldwijde web bestaat 30 jaar. Om dit te vieren heeft het CERN (de onderzoeksinstelling waar het WWW ontstond) een site gemaakt die je het gevoel geeft hoe het was om te surfen in 1989. Cool!

Wie wint de Derde Wereldoorlog?

De Facebookpagina van World War Bot 2020 simuleert een Derde Wereldoorlog op een heel knullige manier. Om de zoveel tijd neemt een willekeurig land een aangrenzend land over en wordt hier een screenshot van gedeeld. Dat klinkt heel saai, maar de volgers van de pagina bedenken hele verhalen (en memes!) rond deze veroveringen. Voorlopig lijken Zweden en Antarctica de grote winnaars van deze Derde Wereldoorlog te zijn, maar dat kan natuurlijk nog altijd veranderen. Of we straks allemaal Zweeds moeten leren, kom je te weten op de pagina van de World War Bot:

The Fresh Prince of Bel-Air, maar dan nieuw

“Hoe zou ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ eruit zien in een nieuw, maar donker jasje?”. Heb je je die vraag al ooit gesteld? Wel, het antwoord vind je in elk geval in de volgende trailer!

Er is maar één manier om een anus op Facebook te posten…

… en dat is gefotoshopt op een bekende persoon. The Next Web heeft de regels van Facebook rond naakt en seks nagelezen en daar zitten blijkbaar wat rare dingen tussen. De deelafbeelding op Facebook van dit artikel is Mark Zuckerberg met een anus als mond. Normaal gezien mag je je anus niet tonen op Facebook, maar als de anus op het gezicht van een bekend persoon staat, mag het wel. Ja, dit is een echte regel van Facebook. Meer vreemde regeltjes ontdekken? Hierzo:

En ten slotte, als je nog eens goed wil cringen:

Mag je in Friesland op café of restaurant iets bestellen in het Fries? Voor Omrop Fryslân is het antwoord klaar als een klontje: “JA!”. Want “Frysk is net asociaal, Frysk is us memmetaal!”

Tot volgende week, voor nog meer gekkigheid op een stokje!