Die week op het net: gemene brandweermannen, een eikel op Tinder en een arrogante sproeier

Het beste van het web, volgens ons toch.

Twee video’s die het belang van sound design onderstrepen

Je bekijkt en beluistert ze best met koptelefoon. De eerste is een korte video met heel coole stop-motion-animaties die nog extra tot leven komen door de geluidseffecten.

De tweede video is de openingsscène van de film First Man, die het levensverhaal van maanwandelaar Neil Armstrong vertelt. Het is om veel redenen een geweldige film, en één daarvan is het sound design. In de openingsscène zit geen of amper muziek, het geluid dat je hoort is diëgetisch, dus afkomstig van wat er in de scene gebeurt. Ze hadden er gerust muziek onder kunnen zetten om het spannend te maken, maar dat doen ze dus niet. De geluiden zijn zo goed gemaakt dat het claustrofobisch wordt, je lijkt mee in de cabine te zitten.

Een video met een sproeiertje

Waarom is deze video van Leonard Bedaux zo grappig? Een paar elementen spelen een belangrijke rol: de tekst, de muziek en de vaststelling dat alle sproeiers pretentieuze eikels zijn. Maar ook omdat de beweging van de sproeier lijkt op die van een biddende moslim!

Een sportprogramma voor mensen die niet per se gek zijn op sport

Makkelijk Scoren is een komisch programma van drie schrijvers van “Zondag Met Lubach”, die praten over sport. Eén van de rubrieken van het programma is Totaal Andere Tijden. Pure satire, goed gelachen.

Een programma voor mensen die van wat cringe houden

Nog iets uit Nederland! MTV heeft een nieuw videoformat uitgevonden waarin populaire YouTubers elkaar moeten beledigen. Is het goed? Goh. Moet je ernaar kijken? Uiteraard!

Nieuws van Twitch!

De populairste streamer is niet langer de grootste

‘Ninja’, de grote ster van Twitch, komt de laatste tijd zo vaak op tv en in de boekjes dat hij niet meer elke dag kan streamen. Als je tijdens de Superbowl onnozel mag doen, dan ga je natuurlijk niet in je slaapkamer zitten gamen. Misschien had Ninja dat beter wel gedaan, want nu zijn heel veel van zijn abonnees naar de concurrentie gegaan. Of hij het in zijn portemonnee zal voelen, valt te betwijfelen, maar toch…

Je kan nu live zingen op Twitch met Twitch Sings

Er is een officiële extensie van Twitch (weliswaar in bèta) waarmee je karaoke kan zingen voor je publiek. Je kan er trouwens ook geld mee verdienen.

Een hoop linkjes om je mee te amuseren

Expensive.chat

De naam zegt het: een dure chat. Op het chatplatform betaal je 10 cent per getypt teken.

Artwork in games

Op de site Noclip kan je de levels van een hele rist Nintendo-games verkennen, zonder ze te hoeven spelen. Daardoor krijg je tijd om naar het artwork te kijken.

The Gyllenhaal Experiment

The Pudding heeft een mooie spellingtest gemaakt waarin je lastige namen van celebrities correct moet zien te spellen. Toepasselijke naam ook: The Gyllenhaal Experiment. De vorm is alweer heel sterk.

Stefanie, een game-model

Blijkbaar kun je dus een game-model worden, want het overkwam de Nederlandse Stefanie Joosten. Haar ultieme droom was om een tijdje in Japan te wonen en deel uit te maken van die wereld die ze zag in games. Dat gebeurde ook letterlijk toen ze voor een casting voor een rol in een game werd opgeroepen. Hoe werkt zoiets? Vice zocht het uit.

Een longread over een snodaard op Tinder

We doen ons op het internet al eens graag anders voor dan wie we zijn, maar deze kerel ging toch wel heel ver. Hij verleidde onder andere een Noorse schone en ging er met een pak geld vandoor. Omdat ze vaak communiceerden via Whatsapp en er tal van Instagram Stories van hun avonturen zijn, leverde dat voldoende voer op voor een longread in video en foto.

Een emotionele boodschap van Nike, voor vrouwen, door Serena Williams

Tot slot: die brandweermannen waar de titel naar verwees

Brandweermannen kunnen echt gemeen zijn…

Onze absolute favoriet…

Like and subscribe!