Die week op het net: het allernieuwste meme format en lugubere video’s van stockbeelden!

Het beste van het web, handgeselecteerd door Creative Lab van de VRT.

Adult Swim maakt vreemde video’s met stockbeelden

Comedian Ryan Mazer maakte een serie die hij SUCCE$$ doopte. In de video’s zie je beelden van het bedrijfsleven, die altijd een vreemde afloop hebben. Denk aan sollicitanten die op gesprek komen bij interviewers met een ballon als hoofd of een spreker die zijn laptop doet ontploffen met zijn eigen zweet.

De combinatie van vrolijke muziek met lugubere elementen maken de video’s zo… euhm… spesjaal.

Scherptediepte bij iPhones

In de nieuwste iPhones kan je de scherptediepte van een foto aanpassen nadat die is getrokken. Het is maar één voorbeeld van hoe software de fotografie de komende jaren nog meer gaat veranderen, met behulp van machine learning. Dit artikel geeft een woordje uitleg:

Ladies and gentlemen, we got him!

Er is alweer een nieuw meme-videoformat, olé! Inclusief een kersverse meme song. Kijken, die handel:

Draw Out The Vote: waarom je best wel gaat stemmen in Amerika

Oni Press, een Amerikaanse stripuitgever, maakte in samenwerking met illustrators een gids die vertelt waarom je je moet registreren om te gaan stemmen. Elke staat kreeg een andere comic met een motivatie om de stap te zetten:

Dit is gewoon té grappig

(zet je geluid wel op.)

Je tweets zeggen wie je écht bent

Straf! Artificiële intelligentie kan je karakter analyseren aan de hand van je tweets. Werkgevers kunnen dit zelfs gebruiken bij selectieprocedures. Weg dus met al die psychologische testen, je tweets zeggen genoeg!

Hoe Instagram musea heeft veranderd

In hun nieuwe reeks The Goods heeft Vox het over de dingen die we kopen en waarom we ze kopen. Aflevering 1 gaat over de impact van Instagram op musea, en hoe we kunst consumeren. Meer en meer musea en pop-up tentoonstellingen leggen extra nadruk op hun instaworthiness.

Chinese DOS-games

Op deze site staat vol Chinese DOS-games, die je ook gewoon in je browser kan spelen. Fantastisch. Allez, als je ‘t verstaat, that is.

Erodium Thunk

Deze video van oude reclames in collagestijl heeft héél veel tijd en werk gekost. Maar ‘t is wel cool:

Times Newer Roman denkt aan de studenten

Times Newer Roman is een nieuw, gratis lettertype gemaakt voor studenten die hun thesis schrijven. Ken je ‘t, dat je nog 3000 woorden moet verzinnen en zeveren om aan je minimum aantal (pagina’s) te komen? Wel, fear no more! Bij dit lettertype is de spatiëring 5 procent meer (zonder dat het oog het meteen beseft), en vul je dus sneller je pagina’s . De prof zal het nooit weten!

En tenslotte heb ik nog een hondenfilmpje om mee te eindigen, want ik hou van honden en alles wat met honden te maken heeft:

Voilà, dat was het weer. Adiosos en tot volgende week!