Die week op het net: ingenieuze Ikea, verschrikkelijke vleespastei en Aladdick

Het beste van ‘t internet, vers geplukt van de internetkersenboom. Of een appelboom, kan ook.

Anne Servaes
Jun 4 · 3 min read

Grappige mensen + gecomponeerde muziek = goud

YouTuber Charles Cornell verzorgt op maat geschreven muziek op grappige filmpjes. Echt goed gedaan. Check het hier:

Zou Cornell hier dan asap ook een liedje op kunnen maken? Kan iemand hem dat even laten weten? Dank.

VR-storytelling aan de hand van docu en animatie

Within is een platform voor VR-storytelling. Ze hebben een aantal knappe documentaires en animatiefilms en ook een heel leuke interface. Interessant om eens door te gaan!

De bowling strike meme

Je kent het wel. Je gaat bowlen. Je gooit acht keer naast die verdomde kegels. Maar plots, plots is-ie daar. De strike. Hopla, alles weg. Je wordt beloond met veel punten, maar ook met een animatie op het scherm met de score. En laat nu net dat laatste ideaal meme-materiaal zijn.

Iemand reageerde onder een filmpje van een piraat die naast een ghettoblaster danst: “The screen at the bowling alley when you get a strike”, en zo was de meme geboren:

Ja! Hele simpele explainers!

Je wordt steeds meer om de oren geslagen met heel vernuftige explainers, maar het kan ook anders. Leuk voorbeeld over hoe je iets wetenschappelijk (en saai) toch op een leuke en simpele manier kunt uitleggen.

YouTube wil enkel spelen met the big boys

YouTube is groot geworden dankzij individuele makers en jonge creatievelingen die met hun video’s een miljoenenpubliek bereikten. Maar de relatie tussen YouTube en die makers is de laatste jaren zwaar vertroebeld. Het platform geeft meer en meer de voorkeur aan content van grote mediabedrijven, waardoor de kleinere makers het moeilijk krijgen. Dit stuk van The Verge legt heel de geschiedenis uit:

Ikea bouwt iconische woonkamers na

Ikea komt weer op de proppen met een slimme reclamestunt. Om hun meubels te promoten, bouwen ze iconische woonkamers na, van The Simpsons tot Friends en Stranger Things:

Aladdin? Laat maar. Aladdick daarentegen…

Er is een nieuwe Aladdin-film uit (en ja, die blauwe Will Smith blijft weird as fuck). Over “fuck” gesproken, er is ook een porno-parodie: Aladdick. Een mooi liefdesverhaal met o.a. Princess Jizzman in de hoofdrol. Van “een Oosterse Nacht” gesproken.

De meest afgrijselijke kalfsvleespastei die je ooit zal zien

En als afsluiter deze klepper van formaat: in het programma ‘Favorites By’ van de kookzender 24Kitchen mogen bekende Nederlanders hun signature dishbereiden. De definitie van een lekker gerecht is helaas niet voor iedereen hetzelfde. Deze Vice-reporter beschrijft wat dit recept van Lucille Werner (bekend van het spelprogramma Lingo) met hem doet.

Bekijk ook zeker de video zelf eens, als je wil lachen en wenen tegelijkertijd:

Voilà, graag gedaan! Tot volgende week met meer cake!

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT

Anne Servaes

Written by

Digital Creative @ VRT Creative Lab

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT