Die week op het net: je raadt nooit wie er bij Andy in de auto zat, en ook een geniale remake van The Simpsons

Het beste van het internet, vers geplukt van de internetkersenboom. Of een appelboom, kan ook.

Anne Servaes
Sep 3 · 4 min read

Wie speelt deze ONMOGELIJKE bas-riff?

Davie504 is een Italiaan met 3,6 miljoen volgers op YouTube die vooral bezig is met basgitaar. Onlangs ging hij op Fiverr en daagde hij tien collega-bassisten uit om een ONMOGELIJKE riff te spelen. Hij monteert heel strak en kan als geen ander een goed verhaal brengen. Hij verklapt op het einde ook hoe hij zelf zijn ONMOGELIJKE riff speelde. Spannend!

Bon Iver doet het met de letter i

Bon Iver heeft ter promotie van zijn nieuwe album i,i iets nieuws in elkaar gebokst: de viisualiizer. Een nieuwe website, gemaakt met enkel de letter i. Cool, en je ziet ook meteen in welk land het album momenteel trending is. Snuggere stunt!

Met Andy in de auto

Andy van der Meijde was ooit profvoetballer (eentje die vooral bekend is van zijn acties nààst het veld), maar tegenwoordig is hij vooral YouTuber. Veel mensen zullen zijn kanaal wel al kennen, maar zijn laatste video is toch een speciale vermelding waard. Elke video van Andy is krek dezelfde: hij pikt een voetballer op en praat er een halfuurtje mee in zijn auto. Deze keer mocht hij zijn meest bekende gast ooit meenemen: Romelu Lukaku.

Twee vrouwen eten wat Homer Simpson eet

Deze twee Zweedse vrouwen hebben een passage uit The Simpsons, waarin Homer Simpson de keuken van New Orleans verkent, scene voor scene nagespeeld, met de échte gerechten. Kijken, is cool gedaan:

Waarom The Simpsons een inspiratie zijn voor onze memecultuur

En nog meer The Simpsons. Want het gezin uit Springfield en memecultuur gaan al sinds mensenheugnis hand in hand. In deze uitgebreide video wordt dieper ingegaan hoe het komt dat The Simpsons zo’n inspiratie vormen voor de memelords van deze wereld.

Trailer van nieuwe Joker film

Todd Phillips (bekend van The Hangover) heeft een nieuwe film voorgesteld met Joaquin Phoenix die in de huid kruipt van the Joker. De film heeft onlangs zeer goede recensies gekregen op het filmfestival in Venetië en er zijn verschillende filmcritici die overtuigd zijn dat hij kans maakt op een Oscar. Beoordeel zelf de trailer alvast:

Dé manier om creatieve pasfoto’s te maken

Ja, pasfoto’s moeten er altijd hetzelfde uitzien. Niet lachen, geen hoofdband, een bepaalde grootte, noem maar op. Wil je er toch creatief mee zijn? Zeker onderstaande link eens bekijken dan!

Deze video gaat over een deurslot

En toch is het interessant. De YouTuber Mattias Pilhede maakt “animated shorts” die kunnen aanzetten tot nadenken. In deze video “My job is to Open and Close Doors” hoor je het denkproces van een intelligent deurslot die zich afvraagt wat zijn taak eigenlijk is.

Spotify for the ride

Spotify maakte een campagne rond dat herkenbare gevoel van nog even in de wagen blijven zitten tot die topschijf gedaan is. Heel typisch Spotify.

Ja, IKEA heeft een luistercatalogus

Iemand heeft zich de nieuwe catalogus van IKEA… ingelezen. Zes uur lang, inclusief het geluid van de pagina’s die worden omgedraaid. Voor als je eens heel lang de strijk moet doen, bijvoorbeeld:

De Pizzadilla: kijk en kots

We kennen ze allemaal: de van bovenaf gefilmde receptenvideo’s op social media. Het begon onschuldig, maar de voorbije jaren ontstond een wedloop “om ter vettigste en kaaz-igste receptenvideo’s maken”. En nu hebben we, denk ik, hoop ik, het summum bereikt: de deep fried bbq chicken stuffed pizzadilla, een Frankenstein-monster van een recept dat vorige week vlotjes viraal ging:

Maakt iemand ooit die dingen?! Wel, één iemand heeft geprobeerd om de pizzadilla te maken. Het koste hem 80 dollar en 9 uur van zijn leven. Geen aanrader dus, wel leuk om te lezen. Het verslag in een Twitter-draadje:

Vrouwen aan de macht

Selfridges, een winkelketen in Groot-Brittannië, heeft voor een nieuwe campagne samengewerkt met enkele digitale kunstenaars. Catty Tay is er één van. Zij heeft een community opgestart, Digi-gal, met allemaal vrouwelijke digitale kunstenaars. Cool!

Gewoon goed kijken want anders zie je het niet

Als mensen in slaap zijn gevallen bij het lezen van deze post, is dat heel vreemd. Maar oké ja, er zijn vreemde mensen op de wereld. Dus daarom, deze om af te sluiten. WAKKER WORDEN AUB!

TOT DE VOLGENDE KEER DAN, HE.

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT

Anne Servaes

Written by

Digital Creative @ VRT Creative Lab

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT