Die week op het net: Kinderen die zich pijn doen en ook nog wat minder grappige dingen

Welkom bij de wekelijkse portie inspiratie vanuit alle hoeken van het internet, samengesteld door Creative Lab van VRT.

Kind + wind = 😃

Hahaha, vrees de onbedwingbare kracht van de wind, simpel mensenkind!

Vimeo gaat 360

Vimeo lanceert 360°-video’s. “Dat werd godjandorie wel eens tijd!” horen we u al denken. Hoewel Vimeo er nogal laat mee komt, lijkt de kwaliteit van de content wel meteen een pak hoger te liggen. Meer informatie vind je in dit artikel van Adweek.

Lees vier boeken per uur

Wie geen tijd heeft om een volledig boek te lezen, kan de app ‘Blinkist’ gebruiken. De app vat duizenden boeken samen, zodat je op een kwartiertje helemaal méé bent. Als je een panische angst hebt voor lezen kun je de samenvatting zelfs laten voorlezen.

www.blinkist.com

Een tragisch verhaal over een kat en een pijp

Deze kat zat vast in een of andere schoorsteenpijp. Het verhaal van de heroïsche bevrijding, vanuit het perspectief van de poes, kun je zien in deze prachtige GIF.

Compleet nutteloze uitvindingen

De Useless Duck Company is een Youtube-kanaal vol met compleet nutteloze uitvindingen. Nutteloos is veel gezegd, we zijn zeker dat “ons Shana” dankzij deze babyvoeding-robot niet meer om haar flesje zal krijsen in het midden van de nacht. Bedankt Useless Duck Company!

www.youtube.com/watch?v=1MOItXdzaU8

Fans van Game of Thrones kijken naar ijs

Reageer met FIRE (Stubru did it first), vul de meter en onze vlam gaat branden. Zo moesten de fans van de populaire serie Game of Thrones een blok ijs laten smelten waarin de releasedatum van het nieuwe seizoen verborgen zat.

Een fijn idee, maar al snel bleek het allemaal wat traag te gaan. Het installeren van extra vlammenwerpers hielp niet en dus werd er, buiten beeld, aanvullend in het ijs gekapt. Leuk om te zien dat zelfs een miljoenenproductie als GoT op zijn bek kan gaan als het live is!

Pimple popping met Super Deluxe

Opgelet: de inhoud van deze video is goor en wie kijkt zal het zich berouwen. De manier waarop deze content verpakt wordt is wel zeer goed. De begingrafiek, de copy en de aftelklok zijn allemaal perfect. Een goed voorbeeld van hoe je video op Facebook moet verpakken!

De geschiedenis van Wingdings

De nieuwe huisstijl van Creative Lab is gebaseerd op Wingdings, een font die bestaat uit kleine tekeningen. In deze video van Vox wordt de geschiedenis van het lettertype uitgelegd. Boeiend!

https://www.youtube.com/watch?v=JdKV1L1DJHc

Protesteren via Facebook Live

Dankzij deze geniale Facebook Live kon je vanuit je zetel betogen. De community rond Super Deluxe liet zich helemaal gaan en het gevolg was de meest absurde reeks protesten ooit. Zeker kijken!

https://www.facebook.com/superdeluxevideo/videos/429865957357960/

Kendrick Lamar informercial

Genius heeft een 80’s infomercial gemaakt met Kendrick Lamar als spilfiguur. Tof dat ze dit met audio uit eerdere interviews en Instagramposts hebben gedaan. Leuke manier om audio te hergebruiken!

All you need is het spijt mij

Tim den Besten (bekend van Super Stream Me) zei in 2016 op tv dat alle PVV-stemmers kutmensen zijn. Dat leverde hem toen een hoop kritiek op. Nu wil hij het goedmaken en dat doet hij met een feelgood docu waarin hij langsgaat bij PVV’ers om ze beter te leren kennen.

Nog een tip om mee af te sluiten: blijf weg van struisvogels