Die week op het net: Masturbatiememes & een niezende kip

Het beste van het web, geselecteerd door het Creative Lab van VRT. No worries, ‘t is zonder GOT-spoilers.

Karen François
May 21 · 6 min read

RIP Grumpy Cat

We beginnen met triest nieuws. De bekendste kat van het internet, “Grumpy Cat” (echte naam Tardar Sauce), is overleden. Graag een momentje stilte.

Babyface met Snapchat

Vorige week konden we nog genieten van de “genderswap”, deze week is de kleuterklas maar één filter van ons verwijderd. En het internet zou het internet niet zijn, moest de filter niet massaal gebruikt worden op posters en films. Check onze vrienden van “Friends”:

Wie herkent deze baby?

Geniaal goedkope campagne voor Transavia

Tijdens de zomermaanden raken tal van Franse Billboards niet verkocht, en die worden dan in het groen overplakt. En laat dat nu toevallig de kleur van luchtvaartmaatschappij Transavia zijn.

Via sociale media riepen ze fans op om hen via Instagram Stories te taggen op de groene posters. Op bepaalde geolocaties konden de volgers dan tickets winnen. Goedkoop en goed gevonden!

Meer info: https://adage.com/creativity/work/transavia-green-billboard/2167476

Iemand vroeg op Reddit naar rare subreddits en kreeg een pak crazy shit

Een greep uit het assortiment

Een subreddit waar ze Garfield heel creepy maken:

Een subreddit volledig toegewijd aan stockfoto’s met een donker kantje:

Offffff… Een subreddit voor mensen die het geil vinden om vrouwen hun benen geel te schilderen. Kijk, ieder z’n ding hé.

Memes over masturbatie

Unbound, een bedrijf dat seksspeeltjes verkoopt, deelt memes (zonder accenten op de “e” aub) over masturbatie. Want mei is nog steeds nationale masturbatie maand in de Verenigde Staten. Move over, dagen zonder vlees!

Relaxen terwijl iemand een koffiemolen fixt

My Mechanics is een kanaal op YouTube van een Zwitserse doe-het-zelver. In zijn vrije tijd restaureert de man verroeste voorwerpen en maakt hij daarvan heel eenvoudige maar rustgevende video’s. Vergelijk het met de ontspannende werking van ASMR.

Na 9 maanden video’s publiceren heeft het kanaal 600 000 abonnees. Knap!

Vice over My Mechanics:

Chantal Rens

En de award voor “leukste collages” gaat naar:

Wacht, is dat Jurassic Park?

Nope, ‘t is de witsnuitneusbeer, achterstevoren! Trouwens, bonuspunten voor wie “witsnuitneusbeer” deftig kan uitspreken.

Minecraft Earth

Microsoft heeft Minecraft Earth aangekondigd, een AR-game die nog net iets verder gaat dat Pokemon Go & Harry Potter Go. Het is Minecraft, maar de map beslaat de hele wereld. Hout zal je gaan moeten hakken in parken, vissen in vijvers, enzovoort.

Benieuwd hoe dit gaat uitdraaien! Volgens onze glazen bol wordt dit een héél groot succes.

Ikea’s biggest fail

Het verhaal van de a.i.r. Sofa, een zeldzame blunder van Ikea.

Op zich allemaal tof, zo’n zetel die je met een haardroger kan opblazen. Tot ze vergeten te vermelden dat de haardroger niet warm mocht blazen. Alles gesmolten, alles kapot, fail!

Lees hier meer:

Vanavond Live

Xander de Rycke heeft het gehad met Vlaamse talkshows en heeft er dan maar zelf eentje gemaakt. Geïnspireerd door Amerikaanse Late Night shows.

KFC Hip-hop

De voorbije 30 jaar werd Kentucky Fried Chicken 47 keer (!) vernoemd in teksten van hiphop-nummers. “Daar moeten we iets mee doen!”, dachten ze bij KFC. Et voilà:

Het populairste kind van Rusland

Dit is de 5-jarige Nastya uit Krasnodar in Rusland. Ze heeft met “Like Nastya” een kanaal op YouTube met 13 miljoen abonnees. De kleuter is er natuurlijk niet zelf mee gestart. Het zijn haar ouders, en vooral dan haar moeder Anna, die haar op YouTube uitspelen. Eerst met unboxing video’s zoals deze:

Maar YouTube staat vol van zulke filmpjes. Anna zocht een gat in de markt en kwam uit bij pretparken. Ze trok met haar dochtertje naar pretparken over de hele wereld (Hong Kong, Madagascar, Europa, … — rijke ouders) en kleine Nastya mocht het allemaal beleven.

Sinds eind 2016 heeft ze een apart vlogkanaal, “Like Nastya Vlog”, en dat is de sterkste groeier in Rusland, met intussen 25 miljoen abonnees. Dubbel zoveel als het originele kanaal.

Er is natuurlijk felle kritiek op dit verhaal, dat ook wel ruikt naar uitbuiting en kinderarbeid. De ouders verdienen intussen miljoenen roebels. Dat komt goed uit, want ze hebben er hun werk voor opgegeven.

Meer info op de Russische Wikipedia. Moest je Russisch wat roestig zi: gebruik Google Translate.

Een kritisch artikel:

Namen geven aan merken

Vox interviewde Rachel Bernard, iemand gespecialiseerd in het geven van namen aan producten en diensten. Ze droeg al titels als ‘Director of Naming’ en ‘Vice President of Verbal Strategy’. Rachel vertelt in het interview over slechte namen, naamtrends en dingen waarmee je allemaal rekening mee moet houden.

Een voorbeeld dat ze aanhaalt is dat je naam niet enkel leesbaar moet zijn, maar ook goed moet klinken. Denk aan de Alexa’s en Siri’s van deze tijd, want die moeten begrijpen wat je bedoelt. Interessant!

Justin Bieber is een baboon

De rapper Lil Dicky die global warming uitlegt voor een green key:

Daar hoort ook een wereldhit met tal van zotte guest appearances:

Niezende kip

Voor wie nog een pick-up line zoekt voor van’t weekend:
“Hebt gij al eens een niezende kip gezien?”

WAIT FOR IT.

En dan toch een GOT-spoiler: iedereen gaat dood. Groetjes, nog een fijne nationale masturbatiemaand!

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT

Karen François

Written by

I like turtles

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT