Die week op het net: Nickelback is plots relevant, en een heleboel nieuwtjes uit TikTok-land

Het beste van het internet, vers geplukt van de internetkersenboom. Of een appelboom, kan ook.

Anne Servaes
Oct 9 · 4 min read

Trump x Nickelback blijkt (g)een match te zijn

Donald Trump smeet onlangs een meme online om zijn politieke tegenstander Joe Biden te besmeuren. Deze zin is al best hallucinant, maar het was ook nog eens een Nickelback-meme. Pure waanzin dus. Je kan zijn tweet ook niet meer bewonderen omdat de band een copyright claim heeft ingediend tegen de video eirn. Gelukkig heeft iemand de meme voor altijd bewaard op Youtube:

Over matchen gesproken: Tinder lanceert een interactieve serie

Vrijgezellen uit de Verenigde Staten kunnen binnenkort elke zondagavond via Tinder op zoek naar een match die op dezelfde golflengte zit. Op dat moment wordt er namelijk een nieuwe aflevering gelanceerd van een interactief verhaal over het einde van de wereld. Daarin krijgen de vrijgezellen verschillende keuzes voorgeschoteld. Op het einde van de aflevering krijgen ze te zien wie dezelfde gedachtegang als hen heeft gevolgd. Leuk concept!

Politiek, maar dan grappig

Wie zegt dat politiek saai is? Deze video maakt m’n dag. En m’n week. En m’n leven. GELUID AAN!

Niet op klikken als je even slecht tegen vieze dingen kan als ik

Schoonmaakbedrijf Frisse Kater is een heel speciaal fenomeen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het opkuisen van bloederige crime scenes en andere onfrisse zaakjes. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar ze delen hun ervaringen ook in geuren en kleuren op YouTube. Opgelet: niet voor gevoelige zieltjes.

The Nerdwriter does it again

Pixar maakt dan wel digitale films, ze gebruiken nog altijd technieken van analoge camera’s. Zo simuleren ze bijvoorbeeld de look van bepaalde lenzen of “filmen” ze bepaalde scenes met een shaky cam, zodat het lijkt alsof het met de hand gefilmd is. The Nerdwriter, koning van de video-essays op YouTube, legt het uit zoals alleen hij dat kan:

New Wave (nee, niet het muziekgenre)

New Wave is een nieuw YouTube-kanaal, dat opereert vanuit Talpa Network Social (waar ook StukTV, Gierige Gasten en Social1nfluencers onder vallen). Met dit kanaal willen ze ambitieuze jongeren inspireren om groots te dromen. Ze werken samen met ambassadeurs die op jonge leeftijd hun stoutste dromen al bereikt hebben. De trailer:

Zo kreeg Lil Kleine zijn eigen reeks “JORIK’S LIFE” op het kanaal. Zin in de eerste aflevering? U vraagt, ik draai:

De.Schattigste.Kindjes.Ooit

Ik presenteer je: een Twitter thread van kindjes die iPhone emoji’s uitproberen. Een Twitter-gebruiker deelde het filmpje van haar kleine nichtje die een emoji uitprobeerde, waarna snel bleek dat andere gebruikers hetzelfde meegemaakt hebben met familieleden… Vreselijk cute!

De meest absurde manieren om steak te bereiden

Meer vlees! Deze uitgebreide opsomming van geniale — en voornamelijk minder geniale — steakbereidingen door culinair tijdschrift Bon Appetit houdt zelfs de meest overtuigde vegetariër aan het scherm gekluisterd. Ook fans van de betere gesticulatie zullen hun gading vinden.

Dit format gaat binnenkort gestolen worden

Lonzoo.avi is een YouTuber die leuke dansmontages maakt. Meer valt er eigenlijk echt niet over te zeggen, maar het is wel ontzettend intrigerend:

Nieuw op Netflix: ‘The Politician’

De begingeneriek van ‘The Politician’ heeft een creatieve manier gevonden om alles wat het hoofdpersonage drijft samen te vatten in anderhalve minuut. Extra pluspunt: dit alles op de tonen van een prachtig nummer van Sufjan Stevens. Aanrader!

Oranje Sebastian is populair dankzij memes over zichzelf

Sebastian Bails is een YouTuber van 19 die de laatste tijd heel populair is geworden. Hij heeft 600.000 abonnees op YouTube, maar sinds kort ook 7,4 miljoen volgers op TikTok. De grote kentering is er gekomen door memes. Hij was vaak het onderwerp van spot, vanwege de make-up die hij opdoet en hem oranje doet uitslaan. Op een bepaald moment heeft hij de spot aanvaard en is hij het beginnen incorporeren in zijn video’s. Met succes.

Hoe hij er dan uit ziet zonder zijn oranje make-up? Wel, dat ontdek je allemaal in dit ‘emofilmpje’:

Wekelijks nieuws uit TikTok-land:

In de categorie: celebs die het goed doen op TikTok

Will Smith werkt samen met Vine en visual effects specialist Caleb Natale. Zijn account gaat heel hard, hij heeft nu al 2,3 miljoen volgers:

In de categorie: celebs die het minder goed doen op TikTok

Roger Vandamme heeft blijkbaar iets met karton:

Geen idee waarom hij het hele tijd over karton had, dus dat hebben we even voor je uitgezocht. Graag gedaan.

In de categorie: een man die denkt dat hij een hond is

Deze geniale meneer zoekt naar honden op TikTok en is daar ontzettend creatief mee. Het klinkt maar raar, maar kijk gewoon. Je zal het helemaal snappen.

In de categorie: mensen die te veel tijd hebben (maar wel geniaal zijn)

Maris Jones maakt super fancy TikTok video’s waar superveel tijd in kruipt. Tijd is trouwens ook een thema doorheen al haar video’s. Ideaal voor fans van tijdreizen dus:

In de categorie: Niels doet raar maar is wel grappig

Ja, op het Lab wordt er wat afgelachen. Mede dankzij Niels. Bedankt Niels. Bedankt.

GENOEG GELACHEN! Tot volgende week!

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT

Anne Servaes

Written by

Creative Lab
Welcome to a place where words matter. On Medium, smart voices and original ideas take center stage - with no ads in sight. Watch
Follow all the topics you care about, and we’ll deliver the best stories for you to your homepage and inbox. Explore
Get unlimited access to the best stories on Medium — and support writers while you’re at it. Just $5/month. Upgrade