Die week op het net: niet enkel ads van de Super Bowl

Deze balen vol internetcontent hebben we net geoogst!

Die fucker van een Fuck Jerry

De allergrootste meme-account op Instagram is die van @fuckjerry. Jammer genoeg zijn die rakkers vooral groot geworden door diefstal van andermans memes. Niet cool, zeker als je weet dat @fuckjerry maar al te graag commerciële posts pompt naar zijn 14 miljoen volgers.

Dat is zo lucratief dat er nu een social media agency achter de account schuilt. Onlangs maakten ze ook de documentaire over het geflopte Fyre Festival, waarvoor zij de social media deden. Door die documentaire dacht iedereen ineens: “Hey, die vuile memedieven worden rijk met andermans grappen!” Verschillende bekende (internet)comedians als Patton Oswalt en Vic Berger scharen zich dus nu achter de hashtag #fuckfuckjerry.

Het feit dat zulke grote namen zich hierover uitspreken, heeft al snel resultaat opgebracht. Comedy Central had een campagne lopen bij @fuckjerry, maar heeft die meteen stopgezet.

Elliot Tebele, de oprichter, heeft wel al sorry gezegd, maar bon. Wat koop je daarmee?

Die kerel van Fyre Festival die ‘one for the team’ ging nemen

Andy King is sinds de Netflixdocu ‘Fyre: the greatest party that never happened’ gekroond tot ‘blowjobkoning’. Voor wie niet helemaal kan volgen: King was bereid iemand te pijpen om kosteloos vrachtwagens vol Evian-water door de douane te krijgen, nadat oprichter Billy Mcfarland het hem had gevraagd.

De scène waarin hij het vertelt, is nu al iconisch en er bestaan al gigantisch veel memes van. Andy heeft ze ook al bekeken.

Hij kreeg ondertussen al verschillende aanbiedingen voor tv-shows. Wat een held.

Die sportwedstrijd uit Amerika waar weer veel rond te doen was

De Super Bowl, ofwel de jaarlijkse hoogmis van de reclame, is weer voorbij. AdWeek maakte een handig overzicht van alle spots en voegde daar ook een top 5 aan toe.

Mijn favoriet? Uiteraard die van The Handmaid’s Tale:

Die rapper die de videocrew niet wou betalen

De rapper Sheck Wes liet een videoclip maken door een bedrijfje, maar “vergat” hen dan te betalen. Zijn redenering was: “We gaan de videoclip niet gebruiken, dus ik moet niet betalen.” Schattig.

Zo werkt het natuurlijk niet. Het videobedrijf lanceerde de videoclip, maar gaf een eigen draai aan de audio. Rappers die te kakken worden gezet: altijd lachen!

De grafische trends van 2019

Shutterstock haalde zijn glazen bol boven en voorspelde de creatieve trends voor 2019. Wil je mee zijn met de trends? Gooi dan een portie chain prints, slangenvel of neon in je designs!

Die ene vriend met wie je liever niet op reis gaat

Vorige week ging er een tweet viraal van een jongeman die een salto doet vanop een brug. Op zich niet baanbrekend, behalve dan dat hij naakt was, een nummertje 2 deed en het geheel andersom in slowmotion wordt gepresenteerd. (NSFW!)

NY Mag onderzocht de zaak en ontdekte dat de persoon die het op Twitter postte, niets te maken had met dit gebeuren. Een degelijk staaltje onderzoeksjournalistiek:

Het verhaal achter die foto van Dorothea Lang

Nog wat onderzoeksjournalistiek, maar dan van The Nerdwriter. De YouTube video-essayist is al vaak gepasseerd, maar hij blijft verrassen. De meeste videomakers op YouTube kiezen voor één vaste visuele stijl, hij varieert constant op basis van de content.

In zijn nieuwste worp is zelfs de aspect ratio van de video aan het onderwerp aangepast. Die is namelijk hetzelfde als de foto (Migrant Mother van Dorothea Lang) waarover de video gaat. En dat werkt fantastisch: de foto komt prachtig tot z’n recht, zeker mobiel. Ook de vertelling en scenario zijn zoals altijd on-point, het tempo zit goed, en hij laat je achter met iets om over na te denken. Heerlijk!

Die keer dat er veel game-nieuws was!

Fortnite genereert weer wat gratis pers

Onlangs kon je in het spel Fortnite een gratis optreden volgen van de bekende dj Marshmello. Het is zeker niet de eerste keer dat spelers een groot event kunnen volgen in het spel, maar dit is wel spectaculairder dan alle vorige samen.

Je kan nu trouwens muziek maken in Fortnite. Heel YouTube staat er ondertussen vol van en dat is dus eigenlijk ook wéér gratis pers…

Een game waarvoor je niet helemaal naar de tekenschool moet wandelen

Art Sqool is, zoals de titel doet vermoeden, een simulator voor een kunstschool en is vanaf 5 februari beschikbaar voor pc en Mac. Waarom vermeld ik het in deze blogpost? Omdat de game er hilarisch uitziet én het nummertje in de trailer fantastisch is.

Ikzelf heb het spel nog niet gespeeld, maar deze mensen gelukkig wel:

Nieuwigheden in Overwatch League S02

Voor wie het nieuwe seizoen van Overwatch wil volgen op Twitch en daar een all-access-pas voor koopt, is er een nieuwe feature: je kunt de matchen volgen vanuit het standpunt van de spelers. Een match in Overwatch wordt gespeeld met twee teams van zes spelers. Je kunt in het zogenoemde command center wisselen tussen elk van de spelers.

Die video’s die àllemaal ‘gemeubeld’ heten

Vorige week vonden mijn collega’s tijdens een zoektocht naar een figurant dit mooie filmpje:

De betere fictie van eigen bodem. Maar in een parallel universum is dat filmpje al een paar keer gemaakt:

De video’s zijn blijkbaar gemaakt door studenten van Narafi.

En hier is nog een pagina om gezellig door te scollen

Een parcours met boomstammen (of ‘log flumes’ in het Engels) is een klassieker onder de attracties van een pretpark. Je kent die misschien van in Bellewaerde (de River Splash, of vroeger de Gold Rush River), Walibi (de Flash Back) of Plopsaland (de Boomstammetjes): een boomstam waar je met een kleine groep een tocht mee kunt afleggen.

Voor de grande finale dondert de boomstam van een heuvel af, recht in het water. Iedereen nat. Dat heuglijke moment wordt meestal automatisch vastgelegd voor het nageslacht. Maar zo’n foto wordt ook genomen als er niémand in de boomstam zit. Deze site verzamelt die:

Bedankt voor het lezen. Zijn er nog vragen?