Die week op het net: patatten, eieren, en een talentenshow om je vingers bij af te likken

Het beste van het web, geselecteerd door Creative Lab van de VRT.

The Masked Singer

Let’s start with a bang, want DIT.IS.GOUD. De nieuwste tv-hype in de Verenigde Staten is een combinatie van The Voice, Steracteur Sterartiest en Prins Carnaval: The Masked Singer. En of het concept werkt: iedereen wil weten wie in die pakken zit! Haal deze topshow naar België, alsjeblieft.

Kelderklasse 15

NPO 3 heeft een nieuwe webreeks die het goed doet: Kelderklasse 15. Ze volgen een groepje amateurvoetballers die helemaal onderaan in de laagste divisie bengelen. Je ziet hier geen flitsende dribbels of duizelingwekkende schoten, maar wel elf prutsers die met een kater op het veld staan. Zeer tof en vooral zeer herkenbaar!

Overspel scoort op YouTube

Het Mexicaanse Badabun is de sterkste stijger van de week in de top van de YouTube-kanalen. Het haalde in de eerste week van het jaar een kleine 300 miljoen views, een stijging van 48%. Dat is vooral te danken aan de nieuwe reeks van het hyper-populaire “Exponiendo Infieles”, waarin presentatrice Lizbeth Rodriguez koppels confronteert met de ontrouw van een van de partners. Elke woensdag- en zaterdagavond komt er een video online, en die gaat meteen viraal.

De beste momenten (gebruik Google Translate):

Emma’s Peepshow

Spuiten en slikken heeft een nieuw YouTube-format waarin ze duidelijk mikken op de teens. Emma’s Peepshow wordt gehost door Emma, een meisje van 22 dat heel open vertelt over seks en alle problemen die daar mogelijk bij komen kijken. Visueel interessant en ondanks de lengte, blijf je toch kijken!

Het populairste ei ooit

Het ei hieronder is het populairste ei op de wereld. Ofja, eigenlijk is het populairder dan alles op de wereld, want deze random foto heeft de meest gelikete foto op Instagram (ja, die van Kylie Jenner haar kleine) verslagen qua aantal likes. Kylie had er een stuk of 18 miljoen, deze zit sinds vandaag al los over de 28 miljoen. Populairder dan Kylie Jenner zijn, dat is een eitje, toch?!

Scroll vs tap op Instagram

Tijdens de laatste dagen van 2018 stond het internet even in brand omdat je ineens horizontaal door je tijdslijn moest scrollen in plaats van verticaal. Blijkbaar was het een test die niet live had mogen staan. Toch blijken er ook heel wat argumenten in het voordeel van de horizontale feed te zijn:

Het ASMR interview van Paris Hilton

W Magazine strikte Paris Hilton voor een interview, maar legde er een extra laag op, door haar alles te laten fluisteren. Twee vliegen in één klap: ASMR-liefhebbers én fans van Paris. Origineel, dat wel, maar nogal moeilijk verstaanbaar. (Ba Dum Tss!)

Chinese generatiememes

China is in de ban van generatiememes. Het concept is simpel: 4 generaties komen voorbij in een video. Gewoon kijken, leuk!

De beste memes van 2018

Ok, dit is dan officieel het laatste lijstje van 2018: voor iedereen die graag nog eens een overzicht wil van de beste memes van het voorbije jaar: check deze video van de grootmeester Grandayy.

Want alles met Jeff Goldblum is goed

Ben je het ook moe om altijd dezelfde dummy text “Lorem ipsum dolor sit amet” te gebruiken? De oplossing is hier! En nog wel met Jeff Goldblum. Tof fratske.

#Potatoportrait challenge

TikTok is dezer dagen waanzinnig populair, en zo ontspringen er ook dagelijks nieuwe challenges op het platform. Deze week: de #potatoportrait challenge. Kijk, geniet en maak het zelf:

Google Earth Studio

En ook dit is de moeite. Google experimenteert met animatie en 3D voor hun Google Earth Studio. Vraag een testaccount aan, en probeer uit!

Meer lezen? Hierzo:

Last, but not least…

Voor iedereen die wat motivatie nodig heeft aan het begin van een nieuwe week… Yes, you can!