Die week op het net: slechte lookalikes, Giphy Arcade en een handje heerlijke Tik Toks

Het beste van het internet, handgeselecteerd door het Creative Lab van VRT

Matthijs Van Mierlo
Oct 24 · 6 min read

Giphy Arcade: maak zelf gif-games

Giphy heeft een nieuw dingetje: Giphy Arcade, een verzameling microgames met een hoog gif-gehalte. Het beste van al: je kan zelf ook games maken met gifs. Leuk joh!

Gradient app

YES er is weer een nieuwe app waar we allemaal een dag mee gaan prutsen en dan nooit meer aanraken: Gradient. De app analyseert op welke celebrity je lijkt. Plot twist: deze functie werkt totaal niet en de resultaten zijn dan ook belachelijk slecht. Zo slecht dat het ook weer leuk wordt!

Pewdiepie is blijkbaar een lookalike van Snoop Dogg:

De app is trouwens groot geworden omdat heel wat sterren hem gebruiken. Kim Kardashian deelde bijvoorbeeld haar resultaat op Instagram (Ze was Cher):

Meer info hier:

Mijn dochter de vlogger

Krullen maar met die teentjes, want deze docu legt een wereld bloot die misschien niet helemaal oké is. 3LAB Docu van NPO 3 maakte een documentaire over kinderen (waarvan eentje van amper 3 jaar oud) met een eigen YouTube-kanaal. Achter de schermen zitten vooral ouders met iets te veel ambitie.

Maar oordeel vooral zelf:

Nieuwe week, nieuwe Tik Tok challenge: FUCKING MINT!

Nieuwe challenge op Tik Tok: iets kut vertellen en dan FUCKING MINT roepen:

Dit was ook nog een heel leuke Tik Tok:

‘t is Krisis voor iedereen

Na het kapen van reality tv, Instagram en de make-up industrie zetten de Kardashians nu ook voet aan land in de (online) tweedehandswinkel. Leuk om te zien dat de paspoppen van wijlen Coolcat een nieuwe bestemming gekregen hebben.

Kijkcijfers zijn passé

BBC R&D ontwikkelde een framework om de impact van hun programma’s te bepalen, waarbij inspelen op noden en waarden primeert over droge cijfers. Interessant!

Beeld van de week

Een foto van twee astronauten die zich voorbereiden op de eerste all-women space walk. Toch wel een krachtig beeld!

Wat meer uitleg over de eerste vrouwelijke ruimtewandeling:

https://blogs.nasa.gov/spacestation/2019/10/18/nasa-astronauts-wrap-up-historic-all-woman-spacewalk/

De paus lanceert een tech gadget

Het Vaticaan heeft een gadget gelanceerd: een rozenkrans die je verbindt met je smartphone en trackt hoeveel je bidt. Niet naar de mis geweest? Drie onzevaders uploaden en we spreken er niet meer over.

Meer uitleg:

Oops, foutje van Google

Een slapend gezicht kan de nieuwe Google Phone unlocken. Waardoor een dief dus eigenlijk uw bankrekening kan plunderen terwijl hij naast je bed staat.

Maskers om gezichtsherkenning te omzeilen

Een hoop ontwerpers gingen op zoek naar manieren om het onmogelijk te maken dat computers je gezicht herkennen. En ze kwamen terug met enkele originele maskers:

Bockie in Gent

Eetkoning Bockie De Repper ging naar Gent om de volle 24u te eten. Inclusief een geweldige gastrol voor Koen Crucke.

Trippen op rare visuals

Gero Doll is een Berlijnse videokunstenaar die bekend staat om een reeks hallucinerende digitale films.

Jennifer Aniston maakt Instagram kapot ❄️

Jennifer Aniston zit op Instagram en de wereld heeft het geweten. Het was kwestie van een paar uur voordat ze miljoenen volgers had. Haar eerste foto was dan ook een geniale zet: een reünie van alle zes de Friends. De fans gingen in extase, tot ze iets opmerkten: is dat coke op de gsm van Matthew Perry? Hmm…

Korte verhalen zijn de toekomst

En Hollywood springt mee op de kar. Je kon de afgelopen maanden op Netflix al kijken naar Bonding, een reeks met afleveringen van ongeveer 15 minuten.

En er is meer op komst. Quibi, een start-up opgekocht door Dreamworks, werkt momenteel aan een reeks met Steven Spielberg. Afleveringen duren nooit langer dan 10 minuten. Allemaal wel tof, maar wat als de rekening gepresenteerd wordt? Zou jij betalen voor short stories?

Streaming voor kinderen

Wie denkt dat de streaming-oorlog gewonnen wordt door grote namen, nostalgische series of exclusieve reeksen, kan wel eens mis zijn. Het draait allemaal om het aanbod voor kinderen.

De stem van Big Mouth

Nick Kroll is een multitalent die grote delen van zijn eigen show Big Mouth (Netflix) inspreekt. In deze video geeft hij meer uitleg:

Shoppen bij Banksy

Koop eens een Banksy, want hij heeft een webshop. Alle opbrengst gaan naar het goede doel, ter ondersteuning van een schip om vluchtelingen mee te redden.

Watch Parties op Twitch

Twitch test momenteel een nieuwe functie: Watch Parties. Strreamers kunnen samen met hun kijkers reeksen van Amazon Prime bekijken en commentaar geven. Als ze ook Prime Video hebben, natuurlijk…

Professor Galloway doorprikt gebakken lucht

Scott Galloway is een business professor die elke week op zijn website No Mercy / No Malice een column schrijft met beschouwingen over bedrijfsstrategieën, vooral uit de tech wereld.

In een aflevering van enkele weken geleden heeft hij het over “yogababble”, de holle frases die vaak voor een mission statement moeten doorgaan. Gedrochten als “On the most basic level, Peloton sells happiness”. Peloton maakt eigenlijk gewoon fitnesstoestellen.

Galloway probeert in deze column aan te tonen dat de hoeveelheid bullshit in een mission statement omgekeerd evenredig is met de prestatie van een bedrijf in zijn eerste jaar na zijn beursintroductie.

Nike The PLAYlist

Nike The PLAYlist is een reeks YouTube-video’s waarin Sky Brown, een 10-jarige topskatester toont wat ze kan.

Leuk dat Nike ook aan kinderen wil tonen dat meisjes stoer zijn.

Een robothand die een Rubik’s cube oplost

OpenAI is een non-profitbedrijf dat veilige artificiële intelligentie onderzoekt. Op hun YouTube-kanaal vind je dingen die ze maakten en onderzochten, met vaak ook een artikel om uit te leggen wat ze precies gedaan hebben.

Deze is héél indrukwekkend:

Woordje uitleg:

Hiphop + cartoons = strakke video’s

Hiphop-nummers combineren met nostalgische cartoons of anime is een ding. De kracht van de video’s zit hem vooral in de zooms die doorlopen in de overgangen en de heel felle versnellingen en vertragingen tijdens die overgangen.

In deze video van de YouTuber sc6ut zie je een Spongebob-montage op het nummer HIGHEST IN THE ROOM van Travis Scott. Beetje meta maar dit is de aflevering waarin Spongebob zijn benen verlengt voor de prom date met Parel, de dochter van Meneer Krabs.

Hier nog zo’n voorbeeld van de YouTuber Kurosai:

Nog 1 Tik Tok om het af te leren

Tot volgende week

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT

Matthijs Van Mierlo

Written by

Digital Creative @ VRT Creative Lab | Photographer | Home in Antwerp

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT