Die week op het net: StuBru is geniaal

Het beste van het web, geselecteerd door het (subtiel mouwvegende) Creative Lab van VRT.

Karen François
Jul 5 · 4 min read

VOLLE PANIEK: zo voelt dat

Gezien tussen de eindwerken van het KASK in Gent vorige week. Een filmpje van Rike Nickel, een Duitse die in België woont. Ze beschrijft hoe voor haar een paniekaanval voelt.

Thom Yorke x Paul Thomas Anderson

Voor zijn nieuwe plaat hebben Thom Yorke, Paul Thomas Anderson (“There Will Be Blood”) en Netflix iets gemaakt dat best omschreven kan worden als een hybride vorm tussen arty Anne Teresa De Keersmaeker en Thom Yorke slapstick.

Gewoon hard lachen

Nee serieus, check het.

Programmatie op IG-story

Stubru had iets geniaal in IG-story: ze postten elke dag het programma van Werchter, met daarvoor de boodschap om te screenshotten en als achtergrondafbeelding in te stellen. Heel wat % batterij bespaard!

Bernie Sanders is de koning van het internet (maar niet van Twitch)

Vox analyseerde de online campagne van presidentskandidaat Bernie Sanders. Spoiler: het is allemaal heel straf georganiseerd en hij doet het dan ook heel goed.

Mini docu gameplay

YouTuber Welyn speelt het spel Rust en maakt tegelijk “mini docu’s” van z’n gameplay. En ze zijn echt goed gemonteerd. Wij spelen het spel niet eens en waren geboeid!

Whoa trend

Dolle pret met de whoa-trend op Tik Tok

En nog eentje:

Podcast als promo

De rockgroep Pixies gebruikt een podcastreeks om zijn nieuwe album te promoten. Een muziekjournalist werd uitgenodigd om het hele opnameproces te volgen. Interessante oefening, of het geslaagd is, is voor discussie vatbaar. Maar voor de fans zal dit wel boeiend zijn.

MyNoise: Interactieve soundscapes

Website waarop je de aparte audiostreams van achtergrondgeluiden/ soundscapes kan aanpassen van verschillende omgevingen. Zo kan je bijvoorbeeld het geluid vanuit de keuken of het gepraat van mensen in een restaurant apart regelen:

Deelen deelt

De oud-eindredactrice van VPRO Dorst heeft een apart Instagram-kanaal gemaakt waar ze de podcasts, documentaires en films die je in je leven moét gezien hebben deelt. Goed dat haar achternaam Deelen is, maakt het een pak makkelijker.

Ping Pong Club

Ping Pong Club is een samenwerkingsproject van enkele Franse schoolvrienden. Een motion design uitdaging waarbij ze elke maand een thema kiezen en een kleurenschema, vervolgens hebben ze dan 3 à 4 weken tijd om een loop of korte video te maken. Hun laatste thema was “sex”.

Nieuwtjes op Spotify

Spotify kan radiozenders nu echt nerveus beginnen te maken. Ze lanceren een gepersonaliseerde playlist die muziek combineert met relevante nieuwsupdates.

De mooiste galerij van zeesterpoepkes

En dan nu het weekend in met het beste dat tinternet te bieden heeft:

We kunnen er weer tegen. Fijn weekend iedereen!

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT

    Karen François

    Written by

    I like turtles

    Creative Lab

    Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT