Die week op het net: BONGOKATTEN!

Het beste van het web, handgeselecteerd door Creative Lab van de VRT.

Apple geeft les in montage en typografie

Het was nog maar eens de week van Apple, Apple en nog eens Apple. Ze lanceerden niet alleen een nieuwe reeks iPhones, maar ze gaven met hun fantastische trailer ook meteen een masterclass montage en typografie.

Hoe doen ze dat? Daarvoor moeten we teruggrijpen naar een artikel van enkele maanden terug.

Kort samengevat: Apple heeft sinds kort een in-house productieteam met award winning creatives. Zij maken content voor Apple, zoals de trailer hierboven, en testen tijdens het productieproces alle soft- en hardware die het bedrijf aan het ontwikkelen is voor videomakers en andere creatieven. Resultaat: coole content en tonnen nuttige gebruikersinformatie voor de ontwikkelaars.

“Apple decided to go a step further and just begin hiring creatives directly into Apple. Some of them on a contract basis but many full-time, as well. These are award-winning artists and technicians that are brought in to shoot real projects.”

Slecht design zorgt voor ‘experience rot’

Hoe cool de nieuwe Apple-trailer ook is, hun producten maken zich volgens sommigen schuldig aan ‘experience rot’. Kort samengevat: te veel toeters en bellen. Want hoe meer extra’s je toevoegt aan een design, hoe onduidelijker het originele idee wordt:

En Apple ging van kampioen naar verliezer in deze categorie. Een aantal designers vindt de interface van de nieuwe Apple Watch een design crime. Benieuwd of de tijd (knipoog knipoog) hen gelijk zal geven.

Samsung lacht met Apple, deel honderd

De Koreanen maakten een reeks sketches over Apple en de tekortkomingen van de iPhone:

Raad de host van het AirBnB-appartement

De Belg Dries Depoorter en David Suprenant maakten een soort ‘wie is het?’ over AirBnB, waarbij je de link moet leggen tussen de kamer en de eigenaar. Goed gevonden en mooi gemaakt!

Meme van de week: Bongo Cat!

Dé meme van de week ontstond na een tweet van een simpel kattengifje:

Waar al snel een grappig antwoord op kwam:

En ondertussen, wat had je gedacht, is het helemaal uit de hand gelopen:

De EU moeit zich met memeland

De EU heeft nieuwe copyright-wetten in het leven geroepen, waardoor memes nu illegaal zouden zijn. Wat uitleg:

GELUKKIG circuleren er al bootleg-memes op de zwarte markt:

Ziezo, dat is dan ook weer opgelost.

Nog heel even over Apple

De iPhone XS duur? Misschien, maar hij is wel bijna even snel als een MacBook Pro.

Eat this, Frank Deboosere!

Als je de nieuwe weerstudio van Frank Deboosere straf vindt, dan heb je dit nog niet gezien. The Weather Channel maakte een zotte visualisatie van de waterschade die orkaantje Florence kan aanrichten:

Het is de eerste animatie die The Weather Channel maakte in haar gloednieuwe “green screen immersive studio”. Een woordje uitleg op Wired:

Een verjaardagskaart van Obama

Kan je Barack Obama wenskaarten laten opsturen naar je vrienden en familie? Yes you can!

Was MySpace het beste muzikale social media platform?

Volgens deze prachtige explainer van Pitchfork alvast wel:

Wat doet een Toy Story-fan als hij te veel tijd heeft?

Een remake van Toy Story 3 knutselen, blijkbaar. Twee Amerikaanse Pixar-superfans werken al sinds 2011(!) aan een live action remake van hun favoriete film. Shot per shot maakten ze de hele prent opnieuw met stop-motion animaties en nagebouwde decors. Ondertussen hebben ze genoeg materiaal voor een eerste trailer. Straf!

To infinity… and beyond!