Die week op het net: verbrande ellebogen en aangebrande memes

Het beste van het web, handgeselecteerd door Creative Lab van de VRT.

Een nieuw Vlaams YouTub-icoon staat op

Vantorre de Stuntmant is herrezen op het internet! Wie de goede man nog niet kent: denk aan de kerels van Jackass, maar dan een beetje… anders.

De disclaimers voor zijn video’s waarschuwen voor grof taalgebruik en marginale toestanden, en wie zijn wij om hem te tegen te spreken? Een talentje om in de gaten te houden:

Het einde van een meme-tijdperk

Een jaar lang zorgde Zimonitrone ervoor dat iedereen wist welke dag het was. Zijn filmpjes met de Wednesday Frog kregen elke week opnieuw een stroom van haat en liefde, maar 1 ding is zeker: nu hij ermee stopt gaan we het missen. Nog 1 keer genieten van woensdag:

Terug van nooit weggeweest: de cassette

Cassettes lijken dan wel uitgestorven, de technologie erachter is nog altijd springlevend. Sterker nog: tape blijft hét opslagmedium bij uitstek voor filmstudio’s en andere grote datagiganten als Amazon en Google.

De Creative Director van Google Creative Labs aan het woord

Tea Uglow werkt als ‘experimental person in charge’ voor Google’s creative labs. In deze podcast, ideaal voor tijdens het pendelen, legt ze uit hoe een kans zich nooit aanbiedt, maar je gewoon overkomt. En hoe je om kan gaan met die kansen.

Nike steekt z’n nek uit

Nike ❤ sporters die in de hoek zitten waar de klappen vallen. The New Yorker onderzocht waarom het dat doet:

Hoe Apple lekken wil voorkomen

Alle hens aan dek in Apple-land, want er is een nieuwe lading iPhones op komst. Zoals zo vaak zijn de details van de nieuwe modellen ruim op voorhand gelekt. The Outline schreef een artikel over hoe Apple dat (blijkbaar zonder succes) probeert te voorkomen:

Memes over Schild en Vrienden

Dat ze bij Schild en Vrienden graag zwaar aangebrande memes maken, dat wisten we al, maar sinds de veelbesproken Pano-reportage is het vriendenclubje zelf het onderwerp geworden van talloze memes.

Meer Schild en Vrienden memes op Reddit:

Onder de motorkap van Netflix

Wat gebeurt er als je op play klikt in Netflix? Dit artikel toont een blik onder de motorkap van de streaminggigant, in mensentaal. Interessant!

Between the Scenes met Trevor Noah

“Between the scenes” is een online format van The Daily Show met Trevor Noah. Het zijn korte filmpjes waarin Trevor een korte monoloog houdt voor zijn studiopubliek. Het wordt voorgesteld als een blik achter de schermen van de show: “wat gebeurt er in de studio tijdens het reclameblok?” Echt spontaan is het natuurlijk niet, maar het is wel een leuk online verlengstuk van de tv-show.

Design nerds, opgelet

Op deze website vind je screenshots van elk scherm in versie van Mac OS X ooit. Yep, èlk scherm.

Matrassenreclame gone weird

Tim & Eric zijn twee comedians die bekend staan voor hun absurde televisieshows. Hun stijl lijkt rechtstreeks van het internet te zijn geplukt. Of het internet heeft misschien wel bij hen geplukt, want ze gaan al lang mee.

In ieder geval: beide heren werden gevraagd om reclame te maken voor matrassen. Geen idee of de filmpjes ook maar 1 matras hebben verkocht, maar grappig zijn ze wel:

Elon, my dude…

Elon Musk is nog altijd niet uit het nieuws te slaan. Deze keer bereikt hij letterlijk nieuwe hoogtes wanneer hij als een ondeugende twaalfjarige een grote joint opsteekt tijdens de podcast van Joe Rogan. Als dat nog niet genoeg is dan kan je je nog verlekkeren aan z’n dagdromen over elektrisch vliegen.

Voor je nu in schaterlachen uitbarst: zeg nooit nooit bij Musk. Toen de man tweette dat hij tunnels zou beginnen boren om de files in LA te ontwijken schoot ook iedereen in een lachkramp. Ondertussen boort de Boring Company lustig verder…

Het betere kunstenfestival

Wat krijg je als je figuren uit beroemde kunstwerken op festivals zet? Het antwoord:

De volledige collectie:

Tot de volgende keer, my dudes!