Die week op het net: verse YouTube-content, iets met een penis en een redelijk verslavend spel

Het beste van ‘t internet, vers geplukt van de internetkersenboom. Of een appelboom, kan ook.

Anne Servaes
Jun 27 · 4 min read

Wie is de mol?

Jubilee is een Youtube-kanaal dat zich specialiseert in video’s waar je wel moet op klikken. Clickbait, akkoord, maar wel de moeite om te bekijken.

In dit format moeten een aantal kandidaten proberen te ontmaskeren wie de mol in hun midden is. In deze aflevering moeten zes fans van Beyoncé op zoek naar wie van hen Beyoncé eigenlijk háát. Spannend. Het doet natuurlijk wel heel hard denken aan een ander YouTube-kanaal, Cut.

De beste memes, speciaal voor jou in een lijstje

Elke week verzamelt Digg de beste memes en giet ze in een handig lijstje. Handig voor luie zakken zoals jullie. Graag gedaan!

Hoe je Billie Eilish op geniale wijze covert

Dan moet je Seth Everman heten. Hij is een geniale YouTuber die geniale dingen doet met muziek. Hier covert hij Billie Eilish. Zo geniaal trouwens, dat hij meteen een copyright claim aan zijn broek had van YouTube. Maar ook voor de rest is hij geniaal. Check hem. Hij is geniaal. (Ik kan hem niet beter beschrijven dan dat.)

Meet the Dadabots (en zet je volume uit)

Ooit gehoord van de Dadabots? Nee? Wel, je mist iets. Ze streamen al bijna een maand nonstop death metal muziek op hun YouTube-kanaal. Wat daar dan zo speciaal aan is? Wel, het is allemaal gegenereerd door artificiële intelligentie. Cool. Misschien het volume wel even wat lager zetten.

De prachtige livestream:

Kleine tip. Het artikel:

Raad het logo!

Hoe zien logo’s eruit van bovenaf? Het Berlijnse agency Why Do Birds testte het uit op een aantal bekende merken:

Bob Ross op z’n best

Eentje voor de fans van internets favoriete landschapsschilder: Bob Ross. Fathom Information Design heeft een tool gemaakt om patronen in tekst te vinden en paste die toe op de video’s Bob Ross. Zo analyseerden ze de transcripten van 403 afleveringen om te zien hoe zijn bekende uitspraken geëvolueerd zijn over 31 seizoenen. Je kan een selectie maken op keywords zoals bloemen, strand en bergen.

Check dit, als je van plan bent om een website te maken

It’s Nice That deelt elke maand hun favoriete websites. Iets om in het oog te houden en te ontdekken welke vorm een website allemaal kan aannemen.

Waar in de wereld ben ik gedropt? (verslavingsalert!)

Ik waarschuw je. Als je dit spel begint te spelen, ben je even zoet. Dus, sorry op voorhand aan je baas. Hoe het werkt? Wel, je wordt gedropt op een plek in Google Maps, en dan moet je raden waar je precies zit. Simpel, maar verslavend!

Teken alsjeblief een penis!

Enkele jaren geleden bracht Google een dataset uit voor machine learning met alle soorten getekende droedels. Er ontbrak echter één tekening: die van een penis. Dit project vraagt je om dat net wel te tekenen, zodat er een addendum kan worden toegevoegd aan de set van Google. Aan de slag maar!

Deloitte op zijn kop

Het Italiaanse regisseursduo Mathery zet alledaagse zaken vaak op hun kop, letterlijk. Dat bewijzen ze ook in hun nieuwste spotje voor Deloitte waarin ze heel leuk met perspectief en beweging spelen:

Leuke infographic van Billy Joel dabei

Ken je het nummer “We didn’t start the fire” van Billy Joel nog? Nee? Jawel. Tuurlijk wel. Ik fris je geheugen even op:

Toch? Ik zei dat je het zou kennen, ongelovige Thomas. Wel, er worden zo’n half miljoen namen opgenoemd in het nummer. Maar wie leeft er eigenlijk nog, nu onlangs ook Doris Day het loodje heeft gelegd? Prachtig weergegeven in volgende infographic. (Spoiler: uiteindelijk gaat iedereen dood):

Martine — Princess Leia — Thange

Er komt een nieuwe documentairereeks op CNN : “The Movies”. Om die te promoten hebben verschillende CNN-nieuwsankers iconische filmscènes nagespeeld. Wat denken we, Martine Tanghe eens in de rol van Princess Leia? Ik zie het wel!

Groetjes van de lieve slapende opa

En om af te sluiten deze golden oldie: Opa Dik doet nog steeds dutjes!

Slaapwel, en tot volgende week!

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT

Anne Servaes

Written by

Digital Creative @ VRT Creative Lab

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT