Die week op het net: vogels spotten, imiteren en frituren

Maar niet per se in die volgorde! Het beste van het web, volgens ons toch.

Karen François
Apr 5 · 4 min read

AFC, BFC, CFC?

“Nope”, dacht Kentucky Fried Chicken. De laatste campagne van KFC toont hoe iets negatiefs (in dit geval: fried chicken restaurants die het logo van KFC na-apen) omgezet kan worden in iets positiefs.

“Guys, we’re flattered!”

Meer over de campagne vind je hier: https://www.itsnicethat.com/news/afc-bfc-cfc-nope-kfc-mother-campaign-advertising-220319

Eerlijke logo’s

Je kan logo’s imiteren zoals de KFC na-apers, maar de grafisch ontwerper Viktor Hertz gaat nog een stapje verder en past bestaande logo’s aan zodat ze ‘eerlijk’ weerspiegelen waar ze voor staan. Enkele voorbeelden:

Je vindt de hele reeks met ‘honest logos’ in de link hieronder:

Museum in een browsertab

Nieuwe tabs openen was nog nooit zo leuk: deze Google Chrome-extensie zorgt ervoor dat je bij het openen van een nieuw tabblad een item uit de Science Museum Group collection krijgt te zien. Die collectie omvat 7,3 miljoen items uit verschillende disciplines, eindeloos kijkplezier dus!

Ik kreeg bijvoorbeeld een ambulance van de 18e eeuw in mijn tabblad voorgeschoteld.

Lelijke posters opfleuren

Om in het thema visuals te blijven gaan we over naar Instagram. Het Instagramaccount @taketwo_poster toont make-overs van mottige posters die een herkansing hebben gekregen. Met andere woorden: van Comic Sans naar Helvetica in 3,2,…

Vuilbekkerij

Wie zijn toch die mensen die altijd zo gevat en haatdragend reageren op Facebook? @vuilbekkerij toont je op Instagram het ware gelaat achter de meest diepgaande online comments zoals: “Hou je bek en pijp me”. Swipe left!

Jack White heeft een Tesla

Op muziekvlak hebben we meerdere coole links om te checken. Beginnen doen we met Jack White en z’n Raconteurs die een interessante manier hebben gevonden om hun nieuw album te “testen”. Tijdens het mixen van het album (lees: de finale audio-afwerking van de plaat) zenden ze de nummers uit via een FM-transmitter, om die dan te beluisteren op de FM-radio van White z’n Tesla. Spesjaal!

Muziekinstrumenten

Je ziet het vaker: bands die met originele instrumenten en concepten muziek (proberen te) maken. De Brunettes Shoot Blondes bouwden een piano om tot een multifunctioneel gegeven met maar liefst 20 instrumenten in. Cool gedaan.

Crazy VR 360 uit Brussel

Now we step it up a notch en checken de volgende crazy VR-videoclip op YouTube van het Belgische duo LARPIE & QUINTANO. Check zeker ook eens de insta van @larbiebabyomg.

Trippen

We gaan (bijna) het weekend in met deze trippy 360° music video van ‘Night Club’:

Het kampioenschap zeemeeuwen imiteren

Oké, beter wordt het niet. Geen digitale innovatie maar wel heel belangrijk: in De Panne ging Europa’s eerste kampioenschap “Zeemeeuwimitatie” door, waar deelnemers de longen uit hun lijf schreeuwden om een bak bier te winnen. Hilarisch!

Bekijk het hier.

Hoe werken special effects uit Hollywood

Stargate Studios, een grote Amerikaanse VFX studio toont ons behind the scenes hoe ze de meest geflipte filmscènes in elkaar steken. Zeer interessant! https://vimeo.com/313021856

Om ter best vogels spotten

Eentje voor de Fantasy Sports-fans onder ons die ook niet vies zijn van een potje vogels spotten: Fantasy birding. Wie zelf geen tijd heeft om vogels te spotten, kan op dit platform toch meedoen. Voorspel zo goed mogelijk waar een vogel zal gespot worden, en krijg punten. Pas op, je krijgt wel maar één keer punten per vogel die je spot. Spannend!

meer info: https://deadspin.com/fantasy-birding-is-real-and-its-spectacular-1833374916

Welkom in de Mini-Efteling!

Dit is een filmpje van de regionale Omroep Brabant in Nederland, over gasten die de Efteling in het klein hebben nagebouwd in hun tuin. De reportage is hier en daar wat opgeleukt ☺

Cirkels tekenen

Teken een cirkel uit je losse pols en kijk hoe dicht je bij een perfecte cirkel zit. Niet meer, niet minder.

Killed by Google

Voor elk succes zijn er heel wat mislukkingen, en da’s niet anders voor een bedrijf zoals Google. Welke ideeën ze ondertussen zoal ten grave hebben gedragen? Je vindt ze hier! (En oh ja, Google Glass ligt erbij.)

https://killedbygoogle.com

Hopelijk ben je nu helemaal gemotiveerd om aan je zeemeeuwimitatieskills te werken en je eigen trippy 360°-rapvideo’s te maken. Tot volgende week!

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT

Karen François

Written by

I like turtles

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT